Događaji

#ponos

Učenici iz Zadra osvojili HEP-ovu nagradu "Imam žicu"!

Učenici iz Zadra osvojili HEP-ovu nagradu

Nagrađeni mladi matematičari su Namik Agić, učenik Osnovne škole Krune Krstića iz Zadra te Marin Varivoda, učenik Gimnazije Franje Petrića iz Zadra, dok je nagradu za osnove elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici osvojio Valentino Vukelić, učenik Strukovne škole Vice Vlatkovića iz Zadra.

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je 23. dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU!, koju HEP od 1995. godine dodjeljuje učenicima osnovnih i srednjih škola za uspješna postignuća na području matematike i fizike, a od 2005. godine i najboljim mladim elektrotehničarima.

Među nagrađenima se nalaze i učenici s područja Zadarske županije.

Nagrađeni mladi matematičari su Namik Agić, učenik Osnovne škole Krune Krstića iz Zadra te Marin Varivoda, učenik Gimnazije Franje Petrića iz Zadra, dok je nagradu za osnove elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici osvojio Valentino Vukelić, učenik Strukovne škole Vice Vlatkovića iz Zadra.

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem.

Ove godine novčanu nagradu u iznosu od 2.500 kuna dobilo je 38 učenika iz cijele Hrvatske, dok je s ovogodišnjim nagradama HEP od 1995. godine dodijelio ukupno 719 nagradu IMAM ŽICU!.

 ''Hrvatska elektroprivreda je tvrtka znanja, znanja kojeg akumuliramo više od 120 godina. U obrazovanje naših radnika, sadašnjih i budućih, ulažemo značajna sredstva.

Ove smo godine sklopili ugovore o stipendiranju s 26 studenata diplomskih studija, dok smo u posljednjih desetak godina stipendirali više od stotinu redovnih studenata visokih učilišta.

Bilo bi nam drago da i netko od vas izabere HEP za mjesto gdje će započeti i razvijati svoju karijeru. Stručnih je i znanstvenih izazova mnogo: razvoj elektromobilnosti, uvođenje pametnih mreža, sustavi gospodarenja energijom“, poručio je nagrađenim učenicima Ivica Žigić, direktor Sektora za korporativne komunikacije HEP-a.

Dobitnici nagrade su svi učenici koji osvoje prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike i javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike za proteklu školsku godinu.

Nagradu dobivaju i učenici srednjih strukovnih škola koji osvoje prva tri mjesta na državnim natjecanjima iz osnova elektrotehnike i elektrotehničkih mjerenja te na natjecanjima učenika koji pohađaju program za zanimanje elektroinstalater/elektromonter. 


Reci što misliš!