Događaji

#našemalomisto

Lito u Sv. Filipu i Jakovu i Turnju bogato programom za sve generacije

Lito u Sv. Filipu i Jakovu i Turnju bogato programom za sve generacije

Lito u Sv. Filipu i Jakovu i Turnju bit će bogato programom za sve generacije, a mi vam donosimo detaljan pregled događanja od 8. do 13. srpnja

Petak, 7. srpnja u 21 sat „LITO FOLKLORA“ uz KUD „KLOKOTIĆ“ Temišvar iz Rumunjske, promenadni nastup i nastup uz Staru školu.

Subota,  8. srpnja – 12. Atletska utrka „CVJETNOM OBALOM“

Jedna od tradicionalnih sportskih manifestacija održava se ovog vikenda u organizaciji Atletskog sportskog kluba „Rogovo“ iz Sv.Filip i Jakova.

Ove godine se održava 12. utrka „Cvjetnom obalom“ koja se organizira prije Gospe od Karmela, a u kolovozu će se održati  9. atletska utrka „Sv.Roko 2017 “ povodom blagdana Sv.Roka i Dana općine Sv.Filip i Jakov.

Dječje utrke startaju u 18,30 , a glavna utrka u 19,00 sati s polaskom sa rive u Sv.Filip i Jakovu obalom prema Turnju i natrag. Start i cilj utrke je na rivi u Sv.Filip i Jakovu, a na prvoj utrci se  trči obalom do Turnja i natrag. Ukupna dužina dionice je 10 kilometara s dva punkta za okrijepu trkača. Pokrovitelji utrke su Turitsička zajednica općine Sv.Filip i Jakov i Općina Sv.Filip i Jakov

U 21 sati ispred crkve Gospe od Karmela- Tradicionalna Folkorna večer „BONACA MI SPOKOJ DAJE“ u organizaciji KUU „Maslina“ iz Turnja.

Večer je posvećena pok. Bošku Budanoviću, a sudjeluju: KUU „Andrija Matijaš Pauk“ iz Marine, KUD“VRBA“ iz Donje Vrbe, Etno udruga „PETROVO POLJE“ iz Općine Ružić, Mješovita pjevačka skupina „KLJAKARI“ i domaćini KUU „Maslina“ iz Turnja.

Nedjelja, 9.srpnja u 21 sat  Koncert klape „Fumada“, u Sv. Filip i Jakovu, u parku na rivi

Utorak, 11. srpnja u parku na rivi u 21 sat „FJAKA“ FILM FESTIVAL -projekcija  starih filmova na otvorenom. Ove godine nas očekuju ROAD TRIP filmovi „EASY RIDER s Dennisom Hopperom iz 1969 godine i „THE HITCHER“ iz 1986 godine s Robertom Harmonom.

Srijeda, 12. srpnja promenadni nastup klape „KONOBA“ na rivi u Sv.Filip i Jakovu

Četvrtak, 13. srpnja u 21 sat ispred stare škole - Interaktivna predstava za djecu „Gdje li raste zdrava hrana-usred polja ili stana“ u organizaciji „Šareni svijet“.


Reci što misliš!