Događaji

predstavljen projekt

Zadar će do 2020. godine dobiti pet novih dnevnih bolnica

Zadar će do 2020. godine dobiti pet novih dnevnih bolnica

Uz projekt vrijedan gotovo 50 milijuna kuna Zadar će do 2020. godine dobiti četiri dnevne bolnice, i to odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju Opće bolnice Zadar ujedno će se adaptirati i opremiti dnevna bolnica službe za kirurgiju.

Kako će cijeli projekt odvijati predstavljeno je danas u Općoj bolnici Zadar.

Ovim je projektom, ukupne vrijednosti 49.999.865 kuna, predviđena priprema gradilišta za izgradnju nove zgrade Odjela za pulmologiju, onkologiju, infektologiju i dermatologiju, a nakon rušenja postojeće zgrade Odjela za infektologiju te adaptaciju postojeće zgrade kirurgije kao i nabavu odgovarajuće opreme dnevnih bolnica.

Bolnici je odobreno 100 postotno sufinanciranje ovog projekta iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Kako se moglo čuti u tijeku je priprema javnih natječaja za izvođače radova, najprije rušenja postojeće zgrade i izgradnja nove. Već je osigurana sva potrebna dokumentacija.

Kako je pojašnjeno, riječ je o projektu koji je prijavljen na ograničeni poziv za dostavu projektnih prijedloga Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.

Predviđeno trajanje je od 1. siječnja 2017. do 31. prosinca 2019. godine.

“Dnevne bolnice omogućuju podizanje kvalitete zdravstvene zaštite i bržu obradu pacijenata. Ovim će se pomoću mostova povezati i zgrada interne i nova poliklinika. U podrumu dnevnih bolnica predviđen je prostor za smještaj linearnog akceleratora.“ rekao je danas ravnatelj Opće bolnice Zadar Željko Čulina.

Predstavljanju projekta, su uz brojne liječnike zadarske bolnice, nazočili i zamjenik župana Šime Vicković, gradonačelnik grada Zadra Branko Dukić, potom Sanja Galeković, v.d. voditeljica Odjela za pripremu i provedbu projekata u područjima socijalne, zdravstvene i obrazovne infrastrukture u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te brojni drugi.

Zamjenik župana Šime Vicković istaknuo je veliku važnost ovog projekta za sve stanovnike Zadarske županije.

Veliku zaslugu da je ovaj projekt odobren za financiranje ima i Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA čiji su djelatnici aktivno sudjelovali u pripremi projekta, prenosi Narodni list.


Reci što misliš!