Događaji

Nova pulska bolnica bit će izgrađena do kraja 2018.

Nova pulska bolnica bit će izgrađena do kraja 2018.
Goran Stanzl/Pixsell

Predsjednik Povjerenstva za praćenje i realizaciju projekta izgradnje nove pulske Opće bolnice Željko Plazonić u petak je u ime Ministarstva zdravstva novinarima izjavio kako radovi na izgradnji nove bolnice dobro napreduju, pa se realno može očekivati dovršetak gradnje do kraja 2018. godine.

"Iznimno sam zadovoljan kako napreduju radovi. Oni su rezultat uspješne suradnje svih involviranih u izgradnju bolnice, a premda je dovršetak gradnje najavljen ranije, realno očekujem da će to biti do kraja 2018. godine", kazao je Plazonić.

Dodao je da su radovi u završnoj fazi te je u planu nabavka medicinske opreme. Paralelno se, kaže, radi na više segmenata te najavljuje kako bi uskoro trebali započeti i radovi na fasadama, pa će time građani konačno dobiti percepciju radova koji su u tijeku.

"Ono što najviše nedostaje pulskoj bolnici, građani će dobiti u novoj", istaknula je ravnateljica pulske Opće bolnice Irena Hrstić i izvijestila kako pritom misli na nove metode rada, nova bolnica će imati neophodnu magnetnu rezonancu (MR), puno moćniji CT, endoskopski ultrazvuk, biti će uključena interventna kardiologija, pa pacijenti za ove preglede više neće morati putovati u Rijeku.

Na novinarski upit hoće li nova bolnica imati dovoljno liječnika, ravnateljica je odgovorila kako vjeruje da hoće, naročito ako se budu vratili svi specijalizanti.

"U tom će slučaju bolnica imati i dovoljno liječnika i dovoljno medicinskih sestara", - poručila je Hrstić i dodala kako će nova bolnica uz vrhunsku opremu i osoblje pružati i vrhunske standarde.

 "Do sada je izgrađeno parkiralište nove bolnice, u završnoj fazi je izgradnja novog objekta stacionara, dok rekonstrukcija postojeće zgrada ginekologije nije još započeta. U idućoj fazi će se pristupiti nabavci medicinske opreme", zaključila je.

 


Reci što misliš!