Događaji

Gastro vikend, 15. i 16. srpnja

Svi putovi vode u Nin, započinje jubilarna 15. Šokolijada

Svi putovi vode u Nin, započinje jubilarna 15. Šokolijada

Započinje dvodnevna,15. po redu Šokolijada u kraljevskom gradu Ninu. Zaljubljenici u gastronomske delicije i etno običaje ponovo će osjetiti prekrasnu atmosferu toplih ljetnih večeri u starogradskoj jezgri Nina.

Danas, u subotu 15. srpnja održat će se ocjenjivanje šokola iz kategorije Ostala mjesta ninskog kraja. U večernjem programu održat će se sajam autohtonih proizvoda sa zabavnim etno i gastro programom kulturno umjetničkih društava iz Hrvatske.

Sutra, u nedjelju 16. srpnja održat će se ocjenjivanje šokola u kategoriji Ninski šokolari. Svečana završnica biti će upriličena sajmom autohtonih proizvoda sa zabavnim etno i gastro programom na kojem će nastupiti folklorno društvo Rožmarin Dolena iz susjedne Slovenije, proglašenje pobjednika Šokolijade- Najšokolara godine.

Za kraj svečanosti predviđen je vatromet u 23 sata, te nastup Slavonia banda.

Ovogodišnja Međunarodna Šokolijada održava će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar - Kitarović, te pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, Ministarstva poljoprivrede, Zadarske županije, Grada Nina.


Reci što misliš!