Događaji

akcija spašavanja

Kod Mauna se zapalio gliser na kojem je bila mađarska obitelj

Kod Mauna se zapalio gliser na kojem je bila mađarska obitelj
Kažimir Škrbić

Lučka kapetanija Zadar pokrenula je spasilačku akciju na moru prema mađarskoj obitelji (supružnici i dvoje djece), čiji se gliser zapalio u blizini otoka Maun, sa zapadne strane otoka Paga.

Mađarska obitelj je u trenutku izbijanja požara uputila poziv pogibelji te su se prekrcali u pomoćni gumenjak, a nedugo potom prekrcali su se na privatnu brodicu u proplovu te su neozlijeđeni prevezeni u mjesni kamp u Šimunima, na otoku Pagu. 

Do glisera u plamenu isplovili su pripadnici pomorske jedinice Javne vatrogasne postrojbe, koji su se zbog izrazito jakog nevremena morali povući iz akcije na sigurnu udaljenost odakle su motrili na plovilo u plamenu.

Oko  14.00 sati iz JVP-a je javljeno da je požar na gliseru dogorio, a gliser se nasukao u uvalu Kolanski porat, na otočić Maun. Vlasniku plovila izdan je nalog za komercijalno odsukavanje, kada to dopuste vremenski uvjeti. 

Hitan medicinski prijevoz s Molata u Zadar

Službenici Lučke kapetanije Zadar obavili su danas u 11.30 sati i jedan hitan medicinski prijevoz hrvatskog državljanina sa unutarnjim krvarenjem, iz mjesta Brgulje, sa otoka Molata u Zadar, gdje su pacijenta u daljnje medicinsko postupanje preuzeli djelatnici HMP Zadar.


Reci što misliš!