Događaji

degustirajte i guštajte

20. srpnja "Fešta od ribe i vina" u Posedarju

20. srpnja

U Posedarju 20. srpnja, Općina Posedarje u suradnji sa Udrugom za ruralni razvoj „Ravni kotari“ na rivi u Posedarju organizira ''Feštu od ribe i vina“. Uz bogatstvo delicija i vina posjetitelje će zabavljati klapa Munita.

Od 19 sati posjetitelji će imati priliku uživati u vrhunskoj ribi,vinu i delicijama lokalnih OPG-ovaca.

Uz bogatstvo delicija i vina posjetitelje će zabavljati klapa Munita.

Ribarstvo u Posedarju ima dugu i bogatu tradiciju. U sklopu manifestacije održati će se prikaz ribarenja i starih ribarskih alata kroz vrijeme, od kojih su najpoznatiji  lov mrežom potegačom ili kako u Posedarju kažu „braganja“.

Uz to prezentirati će se ribolov „pod sviću“ u kojem će moći sudjelovati gosti skupa sa ribarima na posedarskoj rivi a sav ulov će završiti u brudetu. Uprizorit  će se „vrtnja“ daganja te pletenje vrša od šiblja žuke te je cilj oživjeti ovu vještinu koja je gotovo iščezla.

Sudionici koji će sudjelovati  na manifestaciji: Tz Posedarje, Udruga Posedarje moje, Kud Posedarje (izvodit će dalmatinski napjev), PZ MasVin,Opg Butić, Opg Dežmalj, Opg Eugen Novaković, Opg Brala Željko, Opg Vedrić, Opg Danica Juričević, Opg Marina Lipić, Opg Josip Hlavsa, Opg Mihail Mihajlov, Opg Mihovil Čulina, Opg Zdravko Žuža, Opg Martin Baričević

Program događanja

19:00 Otvaranje manifestacije “ Fešta od ribe i vina“

20:30 Prikaz ribarenja i starih ribarskih alata kroz vrijeme

21:30 Koncert klape Munita 


Reci što misliš!