Događaji

ujedinjen sjever i jug

Pomoć zagrebačkih vatrogasaca Splitu

Pomoć zagrebačkih vatrogasaca Splitu
Ivo Cagalj/PIXSELL

Grad Zagreb uputio je u utorak u Split jake vatrogasne snage sa 100 vatrogasaca i 36 vatrogasnih vozila kako bi pomogle u nadziranju i saniranju požarišta, priopćeno je u srijedu iz zagrebačkog Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

"Povodom velikog šumskog požara u Splitu, 18. srpnja u ranim jutarnjim satima Grad Zagreb, Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba i Vatrogasna zajednica Grada Zagreba, te tvrtka Zagrebački Holding d.o.o. - Podružnica Vodoopskrba i odvodnja uputili su vatrogasnu pomoć Splitu", navodi se u priopćenju.

U Split je upućeno 100 vatrogasaca, 36 vatrogasnih vozila, 2 vozila i 5 službenika Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, 2 autocisterne i kombi vozilo, te 6 službenika Podružnice Vodoopskrba i odvodnja, a rasporedom je kooridinirao pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.  

Zagrebačke vatrogasne snage  trenutno nadziru i saniraju požarišta u mjestima Srinjine, Podstrana i Dugobabe, te pružaju drugu potrebnu pomoć Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Splita. Pomoć će pružati sve dok se požarište u cijelosti ne sanira, stoji u priopćenju.


Reci što misliš!