Događaji

radni sastanak

Predsjednik Vlade RH: Pomoći ćemo Zadru i Zadarskoj županiji da se još bolje razvija

Predsjednik Vlade RH: Pomoći ćemo Zadru i Zadarskoj županiji da se još bolje razvija

Radni sastanak predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, gradonačelnika Grada Zadra, Branka Dukića i župana Zadarske županije, Božidara Longina.

Predsjednik Vlade RH, Andrej Plenković sa suradnicima, boravio je danas u Zadarskoj županiji. Posjetio je zrakoplovnu bazu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem, potom je održao radni sastanak s Božidarom Longinom, županom Zadarske županije, dr. Brankom Dukićem, gradonačelnikom Grada Zadra i predsjednikom ŽO HDZ-a, Božidarom Kalmetom. Nakon sastanka obišao je hotel-baštine Maškovića Han u Vrani. Riječ je o pojedinačnom zaštićenom kulturnom dobru upisanom u Registar kulturnih dobara RH, a čija je obnova financirana i sredstvima fondova Europske unije. U pratnji predsjednika Vlade bili su potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Nakon sastanka u Domu županije, predsjednik Vlade Plenković istaknuo je, među ostalim, da je informiran o odličnim turističkim rezultatima u Zadru i Zadarskoj županiji, a koji su također prisutni i diljem Jadrana i koji će ukupno poboljšati prihode od turizma, pa tako i u Zadarskoj županiji i u gradu Zadru.

"Ovo je županija i grad koji su se izrazito razvili u proteklih dvadeset pet godina. Gradonačelnik i župan, s puno entuzijazma, energije i znanja te poznavanja lokalnih prilika, kreću u svoj mandat i vjerujem da ćemo, u sinergiji središnje razine vlasti i s njihovim idejama, Zadru i županiji pomoći da se razvija još bolje i u prometnom i u infrastrukturnom smislu i općenito u poboljšanju kvalitete života", kazao je premijer Plenković

Župan Longin i gradonačelnik Dukić iskazali su zadovoljstvo dolaskom predsjednika Vlade RH rekavši da je na sastanku bilo riječi o tekućoj problematici, projektima koji su u planu realizacije u ovom četverogodišnjem mandatu ali i o aktualnim temama koje su vezane za protupožarnu zaštitu.

"Drago mi je vidjeti ovdje da zajednički razgovaramo i da se stvari razvijaju u najboljem pravcu", izjavio je gradonačelnik Grada Zadar, Dukić.


Reci što misliš!