Događaji

organiziran polazak iz Zadra

25 ekipa na benkovačkoj pužijadi

25 ekipa na benkovačkoj pužijadi

Puževi će se večeras u Benkovcu pripremati po raznim recepturama, pod pekom, na lešo, na gradele i brojne druge načine. U sklopu manifestacije održava se i 6. otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa!

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca već šestu godinu za redom organiziraju manifestaciju „Puževim korakom“ – gastro manifestacija, priprema i degustacija puževa – Benkovac koja će se u sklopu Benkovačkog kulturnog ljeta održati u subotu, 22. srpnja 2017. godine s početkom u 19 sati  na Trgu Domovinske zahvalnosti u Benkovcu.

Riječ je o manifestaciji koja promovira još jednu autohtonu gastro priču benkovačkog kraja.

Puževi će se te večeri pripremati po raznim recepturama, pod pekom, na lešo, na gradele i brojne druge načine. U sklopu manifestacije održava se i 6. otvoreno prvenstvo Hrvatske u utrci puževa, događaj koji je sastavni dio ove priredbe koju redovito prate svi vodeći domaći i strani mediji i kao takav je jedinstven u cijeloj Hrvatskoj.

Ove se godine prijavilo 25 ekipa, a svaka od njih sa sobom mora donijeti svog puža kojeg će prijaviti za utrku.

Za sve one željne dobre zabave i neobičnih delicija, a nemaju kako do Benkovca organiziran je besplatni prijevoz iz Zadra.

Autobus s Male pošte polazi u 18 sati, a s kolodvora (vanjska strana) u 18,10 sati. Povratak iz Benkovca za Zadar je u 23 sata.


Reci što misliš!