Događaji

#ponos

Zadarska maturantica Marija Batur među 20 najboljih u državi

Zadarska maturantica Marija Batur među 20 najboljih u državi
Matija Habljak/PIXSELL

U Ministarstvu znanosti i obrazovanja održana je dodjela Nagrade Soljačić te dodjela priznanja MZO-a i nagrada najboljim učenicima koji su ostvarili izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017.

Nagradu najboljim maturantima zajednički su uručili Marin Soljačić, utemeljitelj Nagrade i donator, profesor na Odsjeku za fiziku na uglednome Massachusetts Institute of Technology (MIT) i ministrica znanosti i obrazovanja prof. dr. sc. Blaženka Divjak.

Nagradu Soljačić, u iznosu od 5.000 američkih dolara, osvojio je Petar Suman iz Gimnazije Lucijana Vranjanina u Zagrebu ostvarivši najbolji rezultat na ispitima iz Matematike, Fizike i Hrvatskoga jezika na višoj (A) razini. Umjesto Petra, koji se nalazi na Međunarodnoj olimpijadi iz fizike u Indoneziji, nagradu je preuzeo njegov otac Damir.

Novčanim iznosom od 5.000 kuna i posebnim priznanjem Ministarstvo je nagradilo učenika Karla Valentina Cihlara koji je ispite iz Matematike i Fizike također riješio 100 posto, ali je pisao ispit iz Hrvatskoga jezika na osnovnoj (B) razini.

Za izniman rezultat iz ispita Hrvatskoga jezika, Matematike i obveznoga stranog jezika na višoj, A razini, Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo je 20 maturanata i to novčanim iznosom od 2.500 kuna te posebnim priznanjima za izniman uspjeh na državnoj maturi u školskoj godini 2016./2017. Među njima je i Marija Batur, učenica Gimnazije Franje Petrića iz Zadra.


Reci što misliš!