Događaji

HAK: Vrlo gust promet - na pojedinim dionicama i kolone

HAK: Vrlo gust promet - na pojedinim dionicama i kolone
Vijesti.hr (Goran Latković)

I dalje je vrlo gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora te povremeno u smjeru unutrašnjosti, a na pojedinim dionicama vozi se u kolonama, otežano i uz povremen zastoje.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 114. km + 400m u smjeru Lipovca vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine od 60 km/h, zbog prometne nezgode. Zbog prometne nesreće na autocesti A1, na 380. km, kroz tunel Zaranač u smjeru Dubrovnika vozi se otežano, uz ograničenje brzine od 40 km/h, javio je HAK u 16,40 sati.

Na A1 u koloni u pokretu vozi se na dionici od čvora Gospić do tunela Sveti Rok u smjeru Splita, a na NP Lučko prema Zagrebu kolona je 4 km. Na A2, na NP Trakošćan u smjeru Slovenije kolona je oko 2 km, povremeno se zatvara tunel Frukov Krč. Na A4, na NP Goričan u smjeru Mađarske kolona je 2 km.

Na Krčkom mostu vrlo je gust promet u oba smjera, a pred graničnim prijelazom Pasjak kolona je u smjeru Slovenije oko 2 km.

Vrlo je gust promet na svim važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora te povremeno u smjeru unutrašnjosti osobito na autocesti A1, na riječkoj obilaznici, na Istarskom ipsilonu prema GP Kaštel i Plovanija, duž Jadranske magistrale (DC8), na pojedinim graničnim prijelazima s BiH, Slovenijom, Srbijom, u pojedinim trajektnim pristaništima, a pojačan je također promet na A3 Bregana-Lipovac u oba smjera, na A2 Zagreb-Macelj u oba smjera i A4 Goričan-Zagreb u smjeru Goričana.
Zbog radova na izgradnji autoceste u Sloveniji između Ptuja i GP Gruškovje (Slovenija) vozi se u kolonama uz zastoje te uz duža čekanja na GP Macelj na izlazu iz Slovenije.

Zbog velike gustoće prometa duža čekanja tijekom dana bit će na većini graničnih prijelaza sa Slovenijom (Pasjak, Rupa, Kaštel i Plovanija), Crnom Gorom i BiH, povremeno u oba smjera, te na graničnim prijelazima sa Srbijom (Bajakovo i Tovarnik) na izlazu iz RH.

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Pojačan je promet uz povremena čekanja na ukrcaj u pojedinim trajektnim pristaništima (osobito prema Rabu, Cresu i Pagu).

 


Reci što misliš!