Događaji

mup

Raspisan natječaj za čelnike u Ravnateljstvu i 18 načelnika policijskih uprava

Raspisan natječaj za čelnike u Ravnateljstvu i 18 načelnika policijskih uprava

Ministar unutarnjih poslova raspisao je interni oglas za imenovanje rukovodećih policijskih službenika i to dva zamjenika i tri pomoćnika ravnatelja policije te načelnike čak 18 policijskih uprava.

Za Ravnateljstvo policije traže se zamjenici ravnatelja za opću sigurnost i kriminalitet te tri pomoćnika koji će obnašati dužnost načelnika Uprave policije, Uprave kriminalističke policije i Uprave za posebne poslove sigurnosti.

Što se policijskih uprava tiče natječajem se traže načelnici u zagrebačkoj, primorsko-goranskoj, osječko-baranjskoj, istarskoj, dubrovačko-neretvanskoj, karlovačkoj, sisačko-moslavačkoj, šibensko-kninskoj, vukovarsko-srijemskoj, zadarskoj, bjelovarsko-bilogorskoj, brodsko-posavskoj, koprivničko-križevačkoj, krapinko-zagorskoj, ličko-senjskoj, međimurskoj, varaždinskoj i virovitičko-podravskoj policijskoj upravi.

"Prijave na interni oglas podnose se u roku 8 dana od dana objave na web stranicama Ministarstva uprave www.uprava.gov.hr, odnosno najkasnije do 1. kolovoza 2017. godine", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.

Osim fakultetske naobrazbe uvjeti za sva radna mjesta su najmanje 15 godina radnog iskustva u policijskim poslovima, od čega najmanje 10 godina na rukovodećim pozicijama te položeno ili stečeno zvanje policijskog savjetnika.

Ministar Davor Božinović prošlog je tjedna zaposlenicima Ravnateljstva policije kazao da će rezultati rada, stručno znanje i iskustvo biti ključni kriterij napredovanja. Ministar je, prema MUP-ovu priopćenju, tada naglasio kako će "rezultati rada te stručno znanje i iskustvo biti ključni kriterij napredovanja, posebno u Ravnateljstvu koje, ne zanemarujući operativne poslove, u viziji mora staviti jači naglasak na strateško promišljanje, praćenje suvremenih trendova, proaktivnost i predlaganje rješenja za budućnost".

Kandidati i kandidatkinje koji se prijave na natječaj moraju proći testiranje i razgovor s povjerenstvom čije članove imenuje ministar. Povjerenstvo potom sačinjava rang listu kandidata koju uz izvješće o provedenom postupku dostavlja glavnom ravnatelju policije, a on ministru predlaže kandidate za imenovanje na petogodišnji mandat. 


Reci što misliš!