Događaji

Detaljna provjera pošiljke

BiH: Carinici otkrili pošiljku heroina vrijednu više od šest milijuna eura

BiH: Carinici otkrili pošiljku heroina vrijednu više od šest milijuna eura
Marko Mrkonjić/PIXSELL

Carinici u Bosni i Hercegovini uspjeli su otkriti ogromnu ilegalnu pošiljku heroina koja je u tu zemlju stigla iz Bugarske a vrijednost tog "ulova" na crnom tržištu bi dosegnula iznos veći od šest milijuna eura, potvrdili su u ponedjeljak iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH (UNO).

U priopćenju dostavljenom medijima stoji kako je ilegalna pošiljka koja je sadržavala čak 82 kilograma čistog heroina otkrivena 19. srpnja i to prigodom nadzora u carinskoj ispostavi u Zenici.

Detaljna provjera pošiljke koja je sadržavala heroin provedena je na temelju ranije prikupljenih obavještajnih podataka.

Kada su pronašli prah koji je asocirao na drogu carinici su pozvali policiju odnosno pripadnike Državne gencije za istrage i zaštitu (SIPA) koji su dodatnim provjerama potvrdili kako je riječ o heroinu.

Pri pregledu pošiljke pristigle iz Bugarske bosanskohercegovački carinici su koristili posebnu opremu što ju je donirala američka vlada.

Iz Uprave za neizravno oporezivanje ističu kako je riječ o rekordnoj pljenidbi droge u BiH a zbog interesa istrage dodatne informacije o pošiljatelju i osobama uključenim u švercerski lanac za sada neće biti objavljene.


Reci što misliš!