Događaji

neizostavni dalmatinski ugođaj

Održana biogradska ribarska noć

Održana biogradska ribarska noć

Sam naziv "Ribarska noć" govori sve o ovoj biogradskoj ljetnoj fešti koja se godinama održava u špici pune turističke sezone, a slovi za jednu od prepoznatljivijih događanja u gradu Biogradu.

Na pozornici u ribarskoj luci ovu je feštu svojim nastupom otvorila šibenska klapa "Adria" s

prigodnim repertoaroma i izvrsnom izvedbom koja je oduševila mnoštvo posjetitelja, odnosno domaćih i stranih gostiju koji su uvijek znali uživati u priredbama ovog tipa. Uz klapsku pjesmu bila je tu dakako bogata i raznovrsna ponuda najrazličitijih  specijaliteta mora, a cijene ponuđača prigodne i mamile da se puno toga izloženoga i kuša, te dakako i dobro zalije.

Stoga se vesela atmosfera puna miomirisa dalmatinskih delicija, pjesme i dobrog raspoloženja osjećala na svakom koraku duž biogradskog poluotoka što je odavalo dojam još jedne u nizu, uspješne biogradske ljetne turističke fešte.

U mnoštvu raznovrsne ponude srdele s gradela kao i uvijek siguran su izbor za neke od posjetitelja, što je dobro ne treba mijenjati kazali su nam neki od njih, zato ostajemo pri ribicama.

No, pripremljeni su i razni zanimljivi i maštoviti pripravci u najrazličitijim kombinacijama koji su se također rado kušali. Čini se da su mnogima ipak "zapele za oko" klasičnije varijante poput primjerice liganja na žaru, hobotnice na salatu, brudeta, školjki, rižota ali i mesnih proizvoda, kobasica i slično, jel moralo se naći za svakog nešto, po želji i prikladnoj cijeni.

Ova ribarska noć to je i ponudila svojim posjetiteljima. Tako se u ribarskoj luci, ali i duž čitavog poluotoka do dugo u noć jelo, pilo i šetalo, naprosto uživalo u dalmatinskom ugođaju, a svakako valja kazati kako su uz klapsku pjesmu na nekoliko punktova duž rive svirali i ulični svirači angažirani u sklopu programa "Biograd Misic Street Festival" koji su ponudili opet nešto drugačiji glazbeni


Reci što misliš!