Događaji

puž vinogradar

Benkovačka utrka puževa: Puž ekipe Pajdaši prvi "utrčao" u cilj

Benkovačka utrka puževa: Puž ekipe Pajdaši prvi

U konkurenciji od 25 puževa, titulu pobjednika 6. Otvorenog prvenstva Hrvatske u utrci puževa održanoj u subotu, 22. srpnja 2017. godine u sklopu gastro manifestacije „Puževim korakom“ ponio je puž vinogradar iz Korlata, član ekpe Pajdaši.

On je u cilj 'utrčao' za 24 minute i 42 sekunde uz bodrenje limene glazbe iz Stankovaca i tako sebi osigurao veliki pehar i novčanu nagradu za svoju ekipu u iznosu od 1000 kuna. U tijesnoj utrci u samom finišu, na drugo mjesto dotrčao je puž ekipe Boban & CO. dok je trećeplasirani puž ekipe Vlatka Gulina & CO.

Grad Benkovac i Turistička zajednica Grada Benkovca već šestu  godinu za redom na Trgu Domovinske zahvalnosti  priredili su gastro manifestaciju „Puževim korakom" – na kojoj su se pripremali  i degustirali puževi na razne načine. Knjige starih, tradicionalnih, domaćih  recepata, ali i ove nešto novijeg izdanja su iznjedrile razne recepture za pripremu ove delicije, koja je u hrvatskoj gastronomiji kao jedan veliki potencijal turističke ponude, još uvijek nedovoljno zastupljena. Puževi pod pekom, na lešo, pohani, na buzaru, na ražnjiću, s paštom, sa sezamom, na lovački samo su neki od načina kako su se pripremali te večeri u Benkovcu.


Reci što misliš!