Događaji

grad kao prioritet

"Split gori": Bijesni Splićani prosvjeduju zbog požara

Split gori naziv je velikog prosvjednog skupa koji se održava s početkom u 20.30 sati na Zapadnoj obali preko puta sjedišta splitske gradske uprave.

Povod je požar koji je prije tjedan dana poharao 4.500 hektara u dužini od 16 kilometara. Zahvaćeno je područje od Tugara do istočnih predgrađa Splita kojeg je od vatrene stihije branilo tek jedno vatrogasno vozilo. Da nije bilo građana koji su se sami organizirali, veliko je pitanje što bi se dogodilo.

Okupljenima će se obratiti Dragan Žuvela, predsjednik Društva arhitekata Split, Gabrijela Medunić Orlić iz Udruge za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce, Katarina Duplančić iz Savjeta mladih Grada Splita te Robert Pilipović, koji je neki dan u Žrnovnici vrlo iskreno kazao premijeru Plenkoviću sve što mu je na duši.

"Pozivamo sve da nam se pridruže u slanju zajedničke poruke podrške i zahvalnosti svim vatrogascima, Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja, Torcidi i svim građanima i građankama koji su sudjelovali u gašenju požara. Pošaljimo poruku da je Split naš grad i da je vrijeme da kvaliteta i sigurnost života svih građana postanu prioritet", kazali su nam u organizaciji prosvjeda na Zapadnoj obali.


Reci što misliš!