Događaji

u 19 sati na morskim orguljama

Šime Strikoman snima razglednicu Zadra u obliku violinskog ključa i uz taktove pjesme "Runolist"

Šime Strikoman snima razglednicu Zadra u obliku violinskog ključa i uz taktove pjesme

Umjetnički fotograf i akademski snimatelj Šime Strikoman, osmislio je novu milenijsku fotografiju (572. po redu), koju će snimiti večeras od 19 sati na Morskim orguljama s jarbola jedrilice „Gringo“ s visine 18 metara.

Poslat ćemo u svijet razglednicu iz Zadra, u obliku violinskog ključa i taktova pjesme „Runolist“ iz svjetski poznatog filma „Moje pjesme, moji snovi“, koji je rađen po životnoj priči baruna von Trappa, rođenog u Zadru. 

A to je samo jedna od zanimljivosti, koju Idassa i Jader pričaju u novoj zadarskoj kulturno-turističkoj atrakciji „Romantic Zadar walk“, romantično-povijesnom kazališnom obilasku grada, koji kreće na hrvatskom i engleskom jeziku.

S Morskih orgulja pozvat ćemo sve one koji su u Zadru, ili se nalaze na bilo kojem kontinentu u svijetu, da putem mobilne aplikacije Hrvatske pošte – epostcard, upute svoje razglednice u Zadar, i tako postanu dio mega popularnih u svijetu lokota ljubavi. 

Ukoliko želite i vi sudjelovati u ovom milenijskom poduhvatu, dođite večeras u što većem broju  u 19 sati na zadarsku rivu kod Morskih orgulja po mogućnosti u tamnim majicama

Ovaj put u obliku personaliziranih razglednica, koje će se čuvati u Narodom muzeju u Zadru, koji postaje prvi takav muzej u svijetu. Također, e-postcard i lokoti ljubavi omogućuju sudjelovanje u nagradnom natječaju, koji nudi besplatan vikend u Zadru za dvije osobe.

Zadrane i njihove goste, ulicama i trgovima grada, vodit će glumci u starinskim odorama, te ih upoznati s najljepšim pričama i legendama, zanimljivostima i povijesnim činjenicama, na originalan, ležeran i poučan način, kroz romantičnu priču. Idassa i Jader, tražeći ljubav, putuju kroz prostor i vrijeme, zaustavljajući se na 14 lokacija, počevši od Narodnog trga, do Morskih orgulja, gdje ih čeka završni čin predstave – zalazak sunca. Naime, početak romantične šetnje, mijenja se, ovisno o zalascima.

Ovaj, romantično-povijesni kazališni obilazak grada, moći će se pratiti na hrvatskom i engleskom jeziku.  

Nastavak je to multimedijskog projekta „Plovidba kamenim brodom“, autorice Ane Dobrović.

Nositelj projekta je Narodni muzej Zadar, uz partnere „Romantic Adriatic“, agencije za izvođačku umjetnost, Hrvatsku poštu, Kazalište lutaka Zadar, HNK Zadar, i hotel „Kolovare“. Projekt su podržali TZ Grada Zadra, Grad Zadar i Zadarska županija. Idassu i Jadera utjelovit će Gabrijela Meštrović-Maštruko, Dragan Veselić, Josip Mihatov, Ivica Štorić, dok će se za kostimografiju pobrinuti Marija Šarić Ban. Koordinator projekta je Donat Dobrović.


Reci što misliš!