Događaji

potpisivanje darovnice

Božinović se sastao s ravnateljem interventnih policija SR Njemačke

Božinović se sastao s ravnateljem interventnih policija SR Njemačke
Patrik Macek/PIXSELL

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović sastao se u srijedu s izaslanstvom Ravnateljstva interventnih policija Saveznih zemalja SR Njemačke, kojeg je predvodio ravnatelj interventnih policija Wolfgang Lohmann, izvijestio je MUP.

Povod susretu potpisivanje je darovnice, odnosno službena predaja opreme hrvatskoj interventnoj policiji temeljem Protokola o pružanju pomoći hrvatskoj policiji u opremi i obuci, kojeg su ministarstva unutarnjih poslova dviju zemalja sklopila 2001.

Tom darovnicom hrvatska interventna policija na raspolaganje je dobila 61 balističku kacigu s vizirom i štitnikom za vrat, u vrijednosti višoj od 200 tisuća kuna.

"Ministar Božinović i ravnatelj Lohmann izrazili su obostrano zadovoljstvo dugogodišnjim,  prijateljskim odnosom i dosadašnjom suradnjom, kako dviju država, tako i, zasebno, područja unutarnjih poslova.

Uz to, ravnatelj Lohmann pohvalio je rad hrvatske policije, dok je ministar Božinović istaknuo kako je u kratkih mjesec i pol dana koliko je prošlo od njegovog preuzimanja ministarstva, uočio da je njemačka policija ustvari glavni partner hrvatskoj, kako na saveznoj, tako i na razini pokrajinskih policija. Također, neke od najvažnijih reformi hrvatske policije provedene su uz savjetodavnu potporu njemačke policije, naglasio je ministar pojasnivši da pritom prvenstveno misli na preustroj specijalne i reformu interventnih jedinica policije", izvijestio je MUP na svojoj internetskoj stranici.


Reci što misliš!