Događaji

kim se opet igra

Sjeverna Koreja ponovno ispalila balističku raketu

Sjeverna Koreja ponovno ispalila balističku raketu
AP

Sjeverena Koreja je u petak lansirala još jednu balističku raketu, izvijestila je vojska SAD-a.

Vojska je je detektirala lansiranje i vrši procjene nakon čega će dati dodatne pojedinosti, rekao je glasnogovornik Pentagona agenciji Dpa.

U neuobičajenom noćnom testiranju Sjeverna Koreja je raketu lansirala nešto prije ponoći iz sjeverne pokrajine Janganag, izvijestili su Južna Koreja i Japan

Glavni tajnik japanske vlade Yoshihide Suga je rekao da je sjevernokorejska raketa letjela oko 45 minuta te da se čini da je pala u more japanskog isključivog gospodarskog pojasa.

Suga je dodao da je lansiranje raketa neprihvatljivo i predstavlja jasno kršenje rezolucija Ujedinjenih naroda, te da je Japan najoštrije prosvjedovao zbog tog događaja.

Južnokorejski predsjednik Moon Jae-in sazvao je sastanaka Nacionalnog vijeća za sigurnost za subotu, a sazivanje sastanka Nacionalnog vijeća za sigurnost je najavio i japanski premijer Shinzo Abe.

Sjevernokorejska ispitivanja dvije nuklearne bombe i različitih raketa od početka prošle godine pojačali su napetosti na Korejskom poluotoku.

Sjeverna Koreja  je 4. srpnja testirala interkontinentalne balističke rakete i, po analitičarima, približila se još jedan korak sposobnosti lansiranja raketa koje bi mogle doći do teritorija SAD-a.


Reci što misliš!