Događaji

u zaseoku Ljokini

Lokaliziran požar na Ugljanu, u pomoć vatrogascima stigli kanader i zračni traktor

Lokaliziran požar na Ugljanu, u pomoć vatrogascima stigli kanader i zračni traktor
Valentin Bakota

Nešto prije 15 sati u mjestu Ugljan na području zaseoka Ljokini izbio je požar koji trenutačno gase članovi tri DVD-a, a u pomoć su iz Zadra upućeni vatrogasci, kanader i zračni traktor, izjavio je vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.

Prema prvim informacija koje je javio kolega Toni Pajkin s Radio Zadra, požar je većih razmjera, brzo sa širi s obzirom na suhu vegetaciju i iznimno visoke temperature.

Prvi je na sreću, požar uočio poznati ugljanski turistički djelatnik Valentin Bakota koji je odmah alarmirao Centar 112 i vatrogasce iz DVD Preko koji su u rekordnom vremenu pristigli na požarište i započeli s gašenjem.

Iza 16.30 u gašenje su se uključili i airtractori tako da bi uz gasiteljske snage na terenu požar vrlo brzo trebao biti stavljen pod kontrolu.

Novo 17.30

Požar na području Ugljana, između Lučinog sela i Ljoka, lokaliziran je, vatra se ne širi, a gasitelji kontroliraju rubne dijelove, potvrdio je županijski vatrogasni zapovjednik Željko Šoša.

Prema riječima zapovjednika DVD-a Preko Božidara Ivanova, na požarištu su gasitelji iz Kukljice, Pašmana, Zadra i Preka, a uključili su se i mnogi mještani. Vatra je zahvatila raslinje i gustu borovu šumu, kuće nisu ugrožene, prenose Naši školji.

Vatrogascima je stigla i pomoć iz zraka, jedan kanader i zračni traktor, koji su zaustavili širenje vatre. 


Reci što misliš!