Događaji

projekt "srce kornatsko"

27. kolovoza puštat će se lampioni u spomen desetogodišnje obljetnice kornatske tragedije

27. kolovoza puštat će se lampioni u spomen desetogodišnje obljetnice kornatske tragedije
Facebook

Dobrovoljno vatrogasno društvo Vodice, Malonogometni klub Heroji 2007. i Vatrogasna zajednica Šibensko – kninske županije organiziraju projekt Srce Kornatsko

Predstavnici DVD Vodice, MNK Heroji 2007., VZ ŠKŽ, udruge Krijesnica, HNK Hajduk Split najavili su početak projekta Srce Kornatsko.

Cilj projekta je obilježavanje 10 godišnjice Kornatske tragedije na dostojanstven način i pri tome prikupiti donacije za Krijesnicu – udrugu za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima.

Akcija će se temeljiti na vatrogasnim društvima, postrojbama načelu s Hrvatskom vatrogasnom zajednicom pomoću kojih će se provoditi projekt.

Kornatska tragedija obilježit će se istovremenim puštanjem lampiona 27. kolovoza 2017. u čitavoj Hrvatskoj na predviđenim mjestima po županijama. Donatori humanitarne akcije na dan puštanja lampiona na unaprijed predviđenim mjestima u županijama moći će podići lampione.

Sredstva prikupljena kroz humanitarnu akciju bit će usmjerena na rehabilitacijski kamp udruge Krijesnica. Rehabilitacijski kamp organizira se za djecu koja su završila liječenje od malignih bolesti, a ove godine u lipnju provest će se 14. rehabilitacijski kamp u Fužinama. Tijekom 16 godina rada udruge Krijesnica kroz rehabilitacijski kamp prošlo je više od 200 djece. Sredstva prikupljena ovom akcijom omogućit će sustavnu i kontinuiranu rehabilitaciju djece i obitelji suočenih s malignim bolestima.

HNK Hajduk Split prepoznao je značenje projekta te će se aktivno uključiti u njega. Na utakmici Hajduk – Rijeka, 11.3.2017., igrači obiju momčadi izaći će s transparentom slogana akcije – Neka svijetli nebo Hrvatsko za hrabro Srce Kornatsko.

U promociju projekta su se uključile i sve momčadi Prve hrvatske nogometne lige te će sve utakmice u sljedećem kolu početi na isti način. Hrvatska vatrogasna zajednica podržala je projekt te će se aktivno uključiti u provedbu.

Projekt završava 27.8.2017. kada će se uz puštanje lampiona u čitavoj Hrvatskoj u Vodicama održati mimohod sjećanja, memorijalni malonogometni turnir i vatrogasno natjecanje Fire combat.

Svi građani, vatrogasna društva i druge organizacije civilnog društva, sportski klubovi, navijačke skupine, ustanove i pravne osobe u projekt se mogu uključiti putem donacija ili na bilo koji drugi način koji može podržati provedbu ovog projekta.

Donacije se mogu uplatiti na žiro račun HR23 2330 0031 5817 4899 5 otvoren u Splitskoj banci s naznakom županije iz koje se uplaćuju (kao bi se mogli preuzeti lampioni u istoj).

Dodatne informacije na Facebook stranici projekta Srce Kornatsko i Facebook stranici udruge Krijesnica. 


Reci što misliš!