Događaji

nakon 19 godina

U Zadru u petak srušen dosadašnji temperaturni rekord- na Puntamici izmjereno 36,3°C

U Zadru u petak srušen dosadašnji temperaturni rekord- na Puntamici izmjereno 36,3°C
Bojan Bogdanić

U Zadru na Puntamici je u petak oboren dosadašnji apsolutni rekord budući je izmjereno 36,3°C što je najviša vrijednost temperature zraka ikada službeno izmjerena u Donatovom gradu

Knin je u petak s 40,9°C bio najtopliji grad u Hrvatskoj. Jučer je Knin postavio novi vlastiti apsolutni temperaturni rekord, a za novi je danas nedostajalo nekoliko desetinki stupnja. 40°C je danas zabilježeno na nekoliko mjernih postaja Cetinske krajine.

U četvrtak je Zemunik postavio novi apsolutni temperaturni rekord, a u jučer je tamo izmjereno 39,6°C. U Zadru na Puntamici je u petak oboren dosadašnji apsolutni rekord budući je izmjereno 36,3°C što je najviša vrijednost temperature zraka ikada službeno izmjerena u Donatovom gradu. Dosadašnji rekord 36,1°C izmjeren je 2. kolovoza 1998., a mjerenja se na Puntamiki vrše od 1961. godine.

U Splitu se živa jučer popela do 37,5°C, što znači da stari apsolutni rekord koji iznosi 38,6°C još nije ugrožen. Novu šansu za obaranje apsolutnog rekorda ova postaja smještena na Marjanu imat će tijekom subote.

Rijetka su planinska područja u kojem su najviše dnevne temperature tijekom petka bile ispod 35°C. Primjerice, u Komiži i na Palagruži danas je izmjereno 34°C, a u Dubrovniku 33°C, piše Dalmacija danas.


Reci što misliš!