Događaji

kreativno ljeto na otoku

Projekt "Lipa naša Komoševa": Danas se uči plesati iško kolo

Projekt

Učit će se glagoljica, sinkronizirano plivanje i Iško kolo, izvesti predstava, čitati poezija...

U sklopu projekta  „Lipa naša Komoševa“ do sredine kolovoza održat će se šest radionica u kojima će osim djece i mladih sudjelovati i odrasli, a bit će zabavne i namjernicima, bez obzira željeli se aktivno uključiti ili biti samo publika.

Za četvrtak 10. kolovoza u planu je program posvećen tradiciji otoka Iža. S početkom u 19 sati održat će Večer čakavske poezije koju priređuje prof. Barbara Kostović Punoš, a zamišljena je kao poetski ugodni razgovor i prijateljsko pjesničarenje ukrug.

Djeca starijeg uzrasta čitat će pjesme čakavskih autora Slavka Govorčina, Ankice Piasevoli, Tomislava Meštrića i Jakše Fiamenga.

U 20 sati uslijedit će izvedba iškog kola. Zainteresirani polaznici iško će kolo početi uvježbavati 8. kolovoza pod vodstvom prof. kineziologije Tamare Smetko Martinov.

U nedjelju 13. kolovoza u 20 sati bit će prikazana scenska igra prema tekstu "Ježincova škrapica" Tonke Alujević.

Rezultat je to dramske radionice koju vodi Barbara Kostović Punoš s kojom još od sredine srpnja vrijedno vježba desetak mališana u dobi od 4 do 13 godina.  
 U utorak 15. kolovoza na poluvremenu vaterpolo  utakmice u kojoj se tradicionalno natječu ekipe mladih i starijih, bit će izvedena točka sinkroniziranog plivanja.

Uvježbavanje ove točke trajat će od 7 do 14. kolovoza, a treninge će, s početkom u 18 sati, voditi Tamara Smetko Martinov, glavna trenerica HAKSP “Mladost” i instruktorica sinkroniziranog plivanja godinama djeluje na unaprjeđenju razvoja sinkroniziranog plivanja u Hrvatskoj.


Reci što misliš!