Događaji

viteške igre

11. Dani vitezova vranskih od 18. do 20. kolovoza u Vrani i Pakoštanima

11. Dani vitezova vranskih od 18. do 20. kolovoza u Vrani i Pakoštanima

Udruga vitezova vranskih poziva na "Dane vitezova vranskih", jedinstvenu manifestaciju koja se tradicionalno održava već jedanaestu godinu.

Viteške igre,11. po redu "Dani vitezova vranskih" održavaju se tijekom tri dana kroz dnevne i noćne viteške turnire u staroj utvrdi srednjovjekovnog templarskog hrama u Vrani, koji je jedan od rijetkih sačuvanih u Europi.

Gastro spektakl pripreme srednjovjekovnih specijaliteta koje su jeli vitezovi i templari s namirnicama koje su se tada koristile i pripremale u glinenim posudama.

Uvertira u samo događanje bit će svečano otvaranje u Pakoštanima u četvrtak u 20 sati, kad će se održati velika noćna bitka u luci s originalnom galijom, srednjovjekovnim topništvom i vatrenim oružjem. Nakon završetka bitke bit će upriličen svečani defile viteških skupina.

Dani vitezova vranskih 2014.by Iva Perinčić Dani vitezova vranskih 2014.

Cijeli događaj odvijat će se podno Maškovića hana te srednjovjekovne Gradine gdje će se postaviti veliki tabor, borilište, prostor za srednjovjekovnu kuhinju i obrte.

Kako se radi o pravom povijesnom spektaklu, posjetitelji će moći vidjeti izuzetno bogate srednjovjekovne bitke, konjaničke predstave, streličare, mačevaoce, sokolare, žonglere, srednjovjekovnu kuhinju, obrte, radionice, školu glagoljice, zabavu u orijentalnom stilu (kod turskog osvajanja Vrane) i sl.

Program

18. & 19.8.2017.- (18:00 - 24:00)

18:00h
Otvaranje viteških tabora, srednjovjekovni sajam starih zanata i gastronomije, Vrana

21:00 -24.00h
Noćna bitka za Vranu –povijesno scenski spektakl

20.8.2017.
21:00 - Noćna bitka na moru, Pakoštane


Reci što misliš!