Događaji

borba sa stihijom

Rasplamsao se požar kod Zatona Obrovačkog

Rasplamsao se požar kod Zatona Obrovačkog
Jasminko Herceg

Požar koji tri dana tinja na Velebitu na području Zatona Obrovačkog, rasplamsao se te je zaprijetio i Obrovcu. Gusti dim vidljiv i s mora nadvio se nad tim krajem. Na terenu su vatrogasci JVP Zadar i DVD-ova te četiri kanadera.

Svjedoci kažu kako požar već nekoliko dana tinja oko Zatona Obrovačkog, na Velebitu, ali vatra se sada rasplamsala. Navodno se čuju i mine zaostale iz Domovinskog rata. Gasiteljima ne pomaže niti bura koja puše na tom području, piše 24 sata.

Prema prvim informacijama, plamena stihija ozbiljno prijeti obiteljskim kućama, trenutno nema struje na čitavom području, a vatrogasci se bore s vatrom koja je došla tik do domova i vikendica.

U JVP Zadar potvrdili su da gori na području Zatona Obrovačkog te da gase požar i trenutačno se brane kuće, izjavio je vatrogasni zapovjednik, Željko Šoša.

Četiri Canadaira CL-415 Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH (PP NOS OS RH) iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) iz vojarne "Pukovnik Mirko Vukušić" iz Zemunika, danas, u ponedjeljak, 14. kolovoza 2017., sudjeluju u gašenju požara na više lokacija na Velebitu.

Prethodno su tijekom jutra zračne snage s jednim Canadairom i tri Airtractora AT-802 uspjele staviti pod nadzor požar koji je izbio u Islamu Latinskom u Zadarskoj županiji, priopćili su iz MORH-a.

Zbog požara je prekinut i promet na državnoj cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački, javlja HAK.


Reci što misliš!