Događaji

kurikularna reforma

Vican: Zgrožena sam lažima, dokazat ću sve na sudu

Vican: Zgrožena sam lažima, dokazat ću sve na sudu

"Zgrožena sam i zaprepaštena količinom objavljenih medijskih neistina o radu mojih kolega i mene osobno. Putem odvjetnika zatražila sam zaštitu svojih prava i interesa", poručila je predsjednica Stručnog povjerenstva za strategiju obrazovanja Dijana Vican

Nakon što se u medijima pojavila analiza Ministarstva znanosti i obrazovanja prema kojoj samo dio članova Ekspertne radne skupine zadovoljava kriterije, a na račun predsjednice Stručnog povjerenstva Dijane Vican stižu nove prozivke, Vican je za N1 najavila svoje daljnje poteze.

"Zgrožena sam i zaprepaštena količinom objavljenih medijskih neistina o radu mojih kolega i mene osobno. Putem odvjetnika zatražila sam zaštitu svojih prava i interesa te će pred nadležnim tijelima biti pokrenut postupak u kojem ću dokazati zakonitost svih svojih postupanja", poručila je Vican za N1 televiziju.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak pozvala je Dijanu Vican da se što prije očituje o nalazima analize.

"Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije javno objavio analizu natječaja jer se radi o internom dokumentu koji nije završen jer se Posebno stručno povjerenstvo koje je natječaj provodilo, nije očitovalo. Nadam se da će se Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije očitovati kako bi se situacija što prije razjasnila", poručila je ministrica Divjak.

Nakon toga premijer Andrej Plenković stao je na stranu Vican. 

"Dijana Vican odlično radi svoj posao, ima moju potporu. Povjerenstvo ima zadaću da do 8. rujna pripremi usuglašeni nacrt akcijskog plana provedbe strategije. Sve ostalo su špekulacije, a vidim i da neki interni dokumenti cure po medijima. Očekujem da će ministrica Divjak pronaći onoga tko te radne dokumente distribuira medijima", rekao je premijer Andrej Plenković.


Reci što misliš!