Događaji

vatrogasci u akciji

Još aktivni požari u Šibensko-kninskoj županiji; vatra u Promini nije se proširila prema naselju

Još aktivni požari u Šibensko-kninskoj županiji; vatra u Promini nije se proširila prema naselju
HRZ

Pet požara i dalje je aktivno na području Šibensko-kninske županije - kod Zatona, u Sapinim Docima kod Primoštena, kod Vinova u Općini Unešić, na Svilaji, te požar u općini Promina, gdje se vatra, koja je u četvrtak navečer zaprijetila naselju Velušić na sreću se nije proširila prema naseljenom području.

Požar u općini Promina, koji je jučer popodne planuo kod Razvođa, gasilo je 90 vatrogasaca iz javnih i dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Drniša, Knina, Promine, Kistanja, Kijeva, Dubravica, Grebaštice, Tisnog, Državne interventne jedinice Zadra, te vatrogasci koji su došli u pomoć iz Ličko senjske i Primorsko goranske županije. Gasila su ga i četiri kanadera te tri air tractora. Cesta Oklaj-Drniš bila je zatvorena od 21,30 sinoć do jutros u 2 sata.

Zbog nepovoljnih vremenskih prilika u sve je bilo spremno i za mogućnost evakuacije dijela stanovništva sela Velušić, ali na sreću nije došlo do toga jer se vatra nije širila prema naseljenim dijelovima.

Još nije ugašen ni lokaliziran požar koji je u srijedu planuo kod brda Mrdakovica blizu Vodica i Zatona. Na požarištu je noćas bilo 68 vatrogasaca i 72 pripadnika Hrvatske vojske. I njega su jučer gasile i protupožarne zračne snage. Procijenjena opožarena površina je 650 hektara, izvijestili su iz Centra 112 Šibensko-kninske županije.

Požar kod Vinova u Općini Unešić koji je izbio 10. kolovoza još nije ugašen, a na terenu su vatrogasci iz Unešića i Perkovića.

Jučer se ponovno aktivirao i požar u Sapinim Docima kod Primoštena, koji je bio lokaliziran  u 13,48 sati, ali se u 4,11 sati ponovo aktivirao i na požarište su upućeni vatrogasci iz Rogoznice, Primoštena, Grebaštice, Brodarice, Šibenika, Trogira, Marine i Segeta Vranjica.

Požar koji je sa splitske strane proširio na Svilaju također još nije ugašen, a tijekom noći su ga nadgledali vatrogasci.


Reci što misliš!