Događaji

pun pogodak

"Slovenska večer" ispunila očekivanja

Još jedna ljetna turistička manifestacija s kojim se grad Biograd može pohvaliti svakako je iznimno uspješna "Slovenska večer" održana u staroj gradskoj jezgri, točnije ribarskoj luci.

Naime, nakon što je ovoga ljeta organiziran Slovenski vikend koji je pokazao da turisti iz Slovenije kojih je i najveći broj u gradu Biogradu, rado prihvaćaju takav vid kulturno zabavanog programa, organizatori Grad i Turistička zajednica grada upriličili su sličnu priredbu pod nazivom Slovenska večer, no koja je jednako zanimljiva i drugim turistima, tim prije što se u srcu Dalmacije mogu susresti sa slovenskom kulturom, gastro ponudom, i dakako glazbom, jer glazba doista pokreće svijet...povezuje, bez puno riječi. 

Za ovu priredbu glazbeni program i gastro ponudu ponudili su gosti iz Slovenije, a grad Biograd kao domaćin za posjetitelje ove velike fešte pripremio je srdele na gradelama. Istom prigodom gosti iz Slovenije, točnije Moravskih Toplica nudili svoje slane i slatke specijalitete, dok je glazba sa pozornice odjekivala čitavom rivom.

Naime, slovenski band nije žalio truda te je izvodio najrazličitije glazbene brojeve, a svoje popularne pjesme na slovenskom i hrvatskom jeziku tijekom večeri predstavila je i popularna slovenska pjevačica Tanja Žagar.

Može se slobodno reći da veliki broj posjetitelja i doslovno ispunio prostor na rivi u ribarskoj luci, a dobro raspoloženje vidjelo se na svakom koraku.


Reci što misliš!