Događaji

Indija pokrenula istragu nesreće vlaka u kojoj su poginule 23 osobe

Indija pokrenula istragu nesreće vlaka u kojoj su poginule 23 osobe
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Indija je pokrenula u nedjelju istragu nesreće vlaka u kojoj su 23 osobe poginule a najmanje 123 ranjene, četvrtoj velikoj nesreći u posljednjih godinu dana.

Uzrok iskakanja vlaka iz tračnica u državi Uttar Pradeshu, oko 130 kilometara sjeverno od prijestolnice New Delhija, još nije utvrđen, rekao je glasnogovornik željeznice Neeraj Sharma.

Trinaest vagona vlaka iskočilo je iz tračnica na putu prema svetom hinduističkom gradu Haridwaru u subotu, priopćila je policija.

Poguinule su 23 osobe a najmanje 123 su ranjene. Strahuje se da bi broj mrtvih mogao rasti.

Sharma je rekao da je spasilačka operacija završena te da sada kreće istraga.

Visoki dužnosnik u vladi Uttar Pradesha Arvin Kumar rekao je za novine Hindustan Times da je strojovođa stisnuo kočnicu nakon što je vidio radove održavanja na tračnicama koji nisu bilo dobro obilježeni.

"Prerano je reći što je uzrok nesreće", kazao je Sharma odgovarajući na pitanje o tom izvješću.

Vlak Utkal Express prometovao je iz grada Purija na istočnoj obali prema sjevernom gradu Haridwaru kada se dogodila nesreća.  

Dizalice su na mjestuo nesreće podizale prevrnute vagone kako bi spasioci mogli doći do stradalih. Neke su vagone rezali kako bi oslobodili zarobljene putnike, javili su indijski mediji.

Prema službenim podacima više od 25.000 ljudi poginulo je u željezničkim nesrećama od 2010., zbog iskakanja vlaka s tračnica, zbog nedovoljno obilježenih prijelaza preko pruge i općenito loše infrastrukture.


Reci što misliš!