što nam donosi hrana budućnosti?
Zadar kao domaćin zanimljive konferencije: E@t: Food in the digital age
E@t: Food in the digital age, nova je zanimljiva konferencija koja nam nudi uvid u budućnost hrane i industrija povezanih s hranom iz kuta gledanja svjetskih i domaćih stručnjaka. Konferencija dolazi u Hrvatsku i prvi put u Zadar
Zanimljiva konferencija, na koju predavači dolaze iz cijelog svijeta, održat će se u zadarskom Arsenalu 25. i 26. kolovoza. Predstavit će inovacije u prehrambenoj indsutriji te trendove koji će oblikovati budućnost hrane. Konferencija se održava u sklopu Taste and Travel festivala koji će od 21. do 28. kolovoza u Zadar ponovno privući tisuće ljubitelja gastro specijaliteta
Cilj konferencije E@t je stvoriti mrežu mladih, inovativnih ljudi čije će ideje mijenjati prehrambenu industriju.
Četiri tematske cjeline, Hrana kao posao, Inovacije, Trendovi te Hrana u kontekstu javnog dobra, bit će podijeljene po sektorima zanimljivim za sudionike iz pojedine grane prehrambene industrije i povezanih industrija.
Konferencija će tako na jednom mjestu okupiti mlade inovatore te opinion makere i influencere iz industrije ali i potencijalne ulagače koji mogu mladima omogućiti povezivanje s tržištem te osigurati da dobra ideja postane stvarnost.
Četvrto izdanje višeosjetilnog Taste and Travel festivala održava se pod pokroviteljstvom Predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović. Generalni partner projekta je HEP, a uz E@t, u sklopu festivala održat će se i Sajam proizvoda hrvatskog sela koji će posjetiteljima ponuditi najbolje autohtone hrvatske proizvode, dok će Craft beer festival na zadarskoj rivi predstaviti piva iz kućne radinosti domaćih majstora uz vrhunski glazbeni program.
Partneri projekta su Falkensteiner Resort Punta Skala, Ilirija d.d. u čijem se Arsenalu održava konferencija te turistička zajednica grada Zadra.
Taste and Travel festival nastao je 2014. u organizaciji Kluba zadarskih studenata i Hrvatske udruge mladih, a kasnije im se pridružuje udruga studenata Prehrambeno biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Probion i udruga Proizvodi hrvatskog sela. Vrijednost projekta prepoznala je i zajednica Globalshapers, inicijativa Svjetskog ekonomskog foruma čija hrvatska podružnica od ove godine sudjeluje u organizaciji projekta.
Taste and Travel se tako pretvorio u vodeći gastro – turistički događaj koji se već tradicionalno odvija krajem ljeta. Ove godine očekuju se tisuće posjetitelja, predavača i mladih inovatora.
Vezane vijesti
-
Povodom prvomajskog Praznika rada ovu subotu, 27. travnja s početkom u 20h u Knjigozemskoj otvaramo izložbu fotografija pod nazivom „Živija Prvi Maj!“
-
U Viru je održana je prva ovogodišnja akcija darivanja krvi na kojoj je virskom UUDK-u pristupilo deset novih članova.
-
Tradicionalno obilježavanje Međunarodnog dana plesa u organizaciji Zadarskog plesnog ansambla proteže se kroz nekoliko dana u suradnji s drugim gradovima i kulturnim centrima, a svoj vrhunac dosiže 29. travnja izvedbom grandiozne predstave Gran Bolero u Hrvatskom narodnom kazalištu Zadar.
Izdvojeno
-
Još je daleko kolovoz, ali najava je već tu! Puntamiška fešta bit će ovog ljeta dodatno začinjena odličnom svirkom koju će nam prirediti Goran Bare i Majke.
-
U Dalmaciji barem djelomice sunčano i nestabilno s lokalnim pljuskovima. More mirno i malo valovito, vidljivost uglavnom dobra. Vjetar slab do umjeren, popodne uglavnom jugozapadni i jugo.
-
Kako je istaknuto na prigodnom susretu s novinarima u Hrvatskom karate savezu, u Zadru, u Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku, od 8. do 12. svibnja 2024., na Europskom prvenstvu (karate i parakarate) sudjelovat će oko 700 natjecatelja iz 51 zemlje.
-
Od 19. do 21. travnja 2024. u Berlinu se na 50m bazenu održalo jako međunarodno natjecanje BERLIN SWIM OPEN 2024.
Reci što misliš!