Događaji

obranjene kuće!

U požaru u Batalaži izgorjela šuma, gasitelji još čuvaju rubne dijelove

Zahvaljujući iznimno brzoj reakciji DVD-a Preko i pomoći kanadera i zračnog traktora, požar koji je u ponedjeljak oko 18 sati izbio u zaseoku Batalaža brzo je stavljen pod nadzor.

- Požarište se čuvalo cijelu noć, jutros se dimilo na još nekoliko mjesta i to smo odmah sanirali, ali kako vjetar jača, ostajemo i dalje na položaju, kaže za portal Naši školji Božidar Ivanov, zapovjednik DVD-a Preko, te napominje da je vatra, koja je u jednom trenutku došla na 20-ak metara od kuća, progutala gustu borovu šumu i makiju.

Čim je uočen dim, na požarište je s tri vozila stiglo 15-ak gasitelja DVD-a Preko, priključili su im se kolege iz Kukljice te brojni mještani i vikendaši, a vrlo brzo pomoć je stigla i iz zraka.

- Kao da smo slutili da će se jučer i kod nas nešto dogoditi, imali smo pojačanu pripravnost. Nažalost, slutnje su se obistinile i koliko god je to nezahvalno zaključivati, uvjeren sam da je i ovaj požar podmetnut.

Kad smo došli, prioritet nam su nam bile ugrožene kuće, dodaje Ivanov te ističe da su kanader i zračni traktor bacili 16 vodenih bombi na goruće raslinje i šumu i tada su vatrogasci požarište stavili pod kontrolu.


Reci što misliš!