Događaji

dočasnici iz 13 zemalja

Dočasnici NATO zemalja posjetili bazu Zemunik

Dočasnici NATO zemalja posjetili bazu Zemunik
HRZ i PZO/M.Karačić

U sklopu Međunarodnog ljetnog kampa viših dočasnika zemalja članica NATO-a i Partnerstva za mir ,skupina dočasnika predvođena prvim dočasnikom Savezničkog zapovjedništva za operacije časničkim namjesnikom Davorom Petekom i prvim dočasnikom Oružanih snaga RH časničkim namjesnikom Mariom Mateljićem posjetila je danas, u utorak 05. rujna 2017. Središte za obuku HRZ i PZO “Rudolf Perešin” i 93. zrakoplovnu bazu u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku.

Boraveći u Zemuniku dočasnici iz 13 zemalja svijeta imali su prigodu upoznati se sa radom postrojbi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO), a posjetili su i akrobatsku grupu „Krila Oluje“.

U radnom dijelu Kampa časnički namjesnik Davor Petek održao je predavanje o NATO inicijativama za dočasnike, a u nastavku Kampa dočasnici će obići i druge postrojbe Oružanih snaga RH.

Uz  razmjenu iskustava u radu postrojbi iz kojih dolaze, dočasnicima se pruža i mogućnost upoznavanja hrvatske kulturne i povijesne baštine, a Oružane snage RH devetu godinu zaredom ugošćuju dočasnike zemalja NATO-a I Partnerstva za mir.


Reci što misliš!