Događaji

novac isplaćen iz proračuna

Općina Preko sufinancira nabavu udžbenika svim osnovnoškolcima

Općina Preko sufinancira nabavu udžbenika svim osnovnoškolcima
Naši školji

Prema odluci koju je donio općinski načelnik Jure Brižić, Općina Preko i ove će godine sufinancirati nabavu udžbenika za učenike od prvog do osmog razreda osnovne škole s prebivalištem na području Općine Preko.

"Sufinancirat ćemo nabavu udžbenika u visini od 500 kuna od iznosa cijene kupljenih udžbenika roditeljima ili skrbnicima na tekući račun naveden u zahtjevu za sufinanciranje uz predočenje računa za nabavljene udžbenike.

Podigli smo iznos sufinanciranja od prošle godine sa 350 na 500 kuna jer nam je želja i na ovaj način pomoći našim mještanima, voditi brigu o mladim obiteljima, motivirati ih i ulagati u znanje i obrazovanje, što je, kao što znamo, najisplativije ulaganje", komentirao je načelnik Jure Brižić te podsjetio da Općina Preko kontinuirano financijski pomaže i školovanje studenata.

Zahtjevi za sufinanciranje podnose se tijekom rujna Općini Preko, a potrebno je priložiti potvrdu o upisu djeteta u OŠ Valentina Klarina, kopiju rodnog lista, račun za kupljene knjige i broj tekućeg računa roditelja ili skrbnika.

Novac za sufinanciranje udžbenika bit će isplaćen iz Proračuna Općine Preko za 2017. godinu iz Programa socijalne skrbi, pišu Naši Školji. 


Reci što misliš!