Događaji

problematične objave

HDZ se oglasio o skandaloznoj izjavi o Maji Sever

HDZ se oglasio o skandaloznoj izjavi o Maji Sever
Igor Kralj/PIXSELL

"Facebook objava gospodina Petra Škorića nije stajalište Hrvatske demokratske zajednice", službeni je stav HDZ-a i odgovor na upit Indexa je li izjava zastupnika HDZ-a Škorića, ujedno i šefa splitskog HDZ-a službeni stav te stranke oko ukidanja emisije Hrvatska uživo?

Podsjetimo, Škoriću se nije svidio komentara oko ukidanja emisije Hrvatska uživo a koju je objavio politički tajnik Mosta Nikola Grmoja. Grmoja je naglasio da javna televizija postaje privatna Plenkovićeva televizija.  

Škorić: Maja Sever mrzi sve hrvatsko

"Konačno korak naprijed prema javnoj televiziji. Maja Sever postala je najbolji primjer arogantnog i bahatog SDP-ova propagandista koji promovira propalu totalitarističku ideologiju. Licemjerno je da emisiju 'Hrvatska uživo' uređuje osoba koja mrzi sve hrvatsko", objavio je jučer Škorić. 

Jedan je HDZ-ov portal objavio je kako je Škorić bio "brutalno iskren" te je samo "kritizirao" novinarku Sever, no niz drugih negativnih reakcija nagnale su ovog zastupnika da se pokuša ispričati. Namjerno pišemo - pokušao. 

Škorićeva isprika koja to nije

"Istodobno, želim naglasiti da sve osobe koje djeluju u javnosti i koji svoju plaću i prihode ostvaruju od javnog novca (uključujući Maju Sever kao i mene osobno) mogu i trebaju biti podložni kritici na njihov rad i njihov aktivizam. Samostalnost u radu novinara je jedan od temelja demokracije, ali isto tako je i kritika na njihov rad kao i na rad bilo koga drugoga", napisao je Škorić u drugom dijelu isprike. 

U prvom se ogradio da u njegove riječi preizravno ušle u njen privatni, a ne profesionalni životni kontekst. 

Naglasimo još jednom: Zastupnik HDZ pisao je o novinarki Maji Sever kao o osobi koja "mrzi sve hrvatsko", piše Index.hr


Reci što misliš!