Događaji

nema pauze

Devedeset pumpi na terenu, sanacija štete diljem županije

Devedeset pumpi na terenu, sanacija štete diljem županije
Dino Stanin/PIXSELL

Timovi vatrogasnih postrojbi i Hrvatske vojske nastavili su sa ispumpavanjem i saniranjem poplavljenih objekata na području grada Zadra

Na sanaciji šteta angažirani su osim vatrogasaca i djelatnika odvodnje i pripadnici Hrvatske vojske s motornim vozilima i inženjerijskim strojevima te 14 pokretnih motornih pumpi za ispumpavanje vode.

Na poplavljeno područje Nina tijekom 12. rujna upućen je jedan amfibijski transporter i 12 pripadnika Hrvatske vojske.

Prema informacijama iz Vodovoda, temeljem monitoringa koje provode laboratorij Vodovoda i Zavod za javno zdravstvo, potvrđeno je da je voda u cijelom vodoopskrbnom sustavu Vodovoda d.o.o. zdravstveno ispravna.

Promet na području grada je normaliziran i sve ceste su otvorene, osim spojne ceste za luku Gaženica iz pravca Ulica braće Perica na kojoj se još jučer obavljaju radovi na sanaciji, te Šestinski prilaz gdje još postoji podzemna voda. Zbog poplavljenog kolnika ili odrona dijela kolnika zatvorene su ŽC 6007 Zadar – Ražanac, između mjesta Poljice i Mazija i ŽC 6004 Vrsi – Nin.

Prema izvješću Vatrogasnog operativnog središta, tijekom 12. rujna radilo se na ispumpavanju i sanaciji potopljenih objekata a na terenu su županijske vatrogasne snage, Državne intervencijske postrojbe iz Zadra, Šibenika i Splita, izvanredne dislokacije iz Splitsko-dalmatinske, Karlovačke i Šibensko-kninske županije, sa ukupno 65 vatrogasaca i 26 vozila. Isto tako angažirano je 90 pumpi sa pripadajućom opremom za ispumpavanje i 10 agregata za struju.

 


Reci što misliš!