Događaji

svaka pomoć je dobrodošla

Briševska obitelj Užarević u poplavi ostala bez ičega

Briševska obitelj Užarević u poplavi ostala bez ičega
Dino Stanin/PIXSELL

Peteročlana obitelj Užarević iz Briševa kraj Zadra u ponedjeljak je ostala bez svoga jedinog doma kojeg je poharalo nevrijeme praćeno poplavom biblijskih razmjera.

- Ponedjeljak mi je bio prvi dan godišnjeg i odlučila sam naspavati se. Čula sam da je počela kiša. Tad je muž odlazio na posao. U 8 sati probudio je kćeri i mene i tako nas spasio, priča Josipa Grubić Užarević (33), od čije je peteročlane obitelji poplava napravila beskućnike, piše 24sata.

Tri kćeri - Karlu (14), Tenu (5) i Ritu (2) - iznijeli su na rukama, kroz vodu do struka.

- Do zadnjeg trena smo se nadali da neće, a onda je popustio nasip na Miljašić jarugi i sve je išlo jako brzo - kaže Josipa. Kuću u Briševu kraj Zadra suprug Ivica (40) i ona sagradili su prije 11 godina. Ove godine su je obnovili.

- Radili smo po tri posla, godinama štedjeli i ulagali i sve nam je propalo u roku od pola sata. Plakala sam dva dana u komadu, a sad sam odlučila da više ne mogu - kaže Josipa.

Spasili su samo perilicu i sušilicu rublja.

- Djecu smo odveli k mojim roditeljima i tamo svi spavamo na podu. Ne znam kad ćemo se vratiti u svoju kuću - kaže Josipa i dodaje kako je suprugu rekla da spasi Karline knjige za školu, no za to je već bilo kasno. kazala je Josipa za 24sata.

Mlada briševačka obitelj treba našu pomoć

Ako imate funkcionalni namještaj koji vam više ne treba za dogovor možete se javiti Ivani Čirjak na broj 092/321.82.57.

Ukoliko želite pomoći uplatom možete to učiniti na račun Josipe Grubić Užarević:

Žiro račun: HR9024070003102950154
Tekući račun: HR5924070003201734445
Poziv na broj: današnji datum

Model: 00, SWIFT: OTPVHR2X I


Reci što misliš!