Događaji

poznat razlog pomorske nezgode

Preko: Trajekt "Juraj Dalmatinac" krenuo a da nije odriješio krmenu cimu

Preko: Trajekt
Mladen Malik

Već smo javljali kako je „Juraj Dalmatinac“, koji plovi na redovnoj liniji 'Zadar - Preko', prilikom manevra udario bočnim dijelom u obalu trajektnog pristaništa u Preku, pri čemu srećom nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen.

Nakon izjava očevidaca jasniji su i razlozi ove neuobičajene pomorske nezgode.

Nitko se od posade nije ispričao putnicima

Prema riječima očevidaca, putnika na trajketu, nesreća se dogodila u 10.30 sati, prilikom isplovljavanja prema Zadru, a ne, kako se navodi u priopćenju, prilikom pristajanja.

- Trajekt je krenuo, ali cima na krmi nije bila dignuta, "vratila" ga je natrag i brod je udario u obalu. Svi su osjetili udarac! Nakratko je ponovno krenuo, ali se odmah vratio u Preko. Posada je istrčala van, putnici su s palube gledali što se događa i 20-ak minuta nitko nije znao što je zapravo uzrok nesreći. Tada je jedan član posade rekao u čemu je problem te da "Juraj Dalmatinac" sigurno neće nastaviti plovidbu do Zadra dok ne dođu inspektori. U 10.55 sati u Preko je pristao trajekt "Supetar", koji je u 10.30 krenuo iz Zadra, i svi putnici i vozila prekrcali su se u taj trajekt, koji je u Gaženicu uplovio u 11.55 sati, za Naše školje kazao je jedan od putnika te dodao da su mnogi negodovali zato što nitko od posade nije ništa službeno rekao ili se ispričao.


Reci što misliš!