Događaji

odluka kriznog stožera

Odgoda odluke o proglašenju elementarne nepogode u Zadarskoj županiji

Jutros je održan prošireni Krizni stožer, svi gradonačelnici i načelnici stradalih općina zajedno s ljudima iz Zadarske županije. Župan Božidar Longin rekao je da su raspravljali kad će proglasiti elementarnu nepogodu

"To ćemo ostaviti do kraja tjedna. Jedan od razloga je da nam prognoza ne ide u prilog jer sutra najavljuju velike padaline, a zemlja je već zasićena vodom i ne znamo kakva će biti reakcija. Podzemne vode u nekoliko općina izbijaju još uvijek", rekao je župan.

Drugo, da svi građani u županiji dobiju dovoljno vremena za podnošenje zahtjeva za naknadu štete. Zahtjeva neće biti malo, procjenjuje župan. Najbitnije je to što mi iz ove situacije ne možemo sami izaći, štete su veće nego se čini prvi tren, zaključuje Longin.

"Samo u razgovoru s načelnicima i gradonačelnicima prelaze milijardu kuna. Mi moramo do sljedeće turističke sezone obnoviti infrastrukturno sve cestovne pravce u županiji i mostove kojih ima više od 20 srušenih."

Moraju se obnoviti i plaže. Očekuju pomoć Vlade i ozbiljan razgovor da se vidi kako i u kojem periodu što sanirati. Trgovački centar Supernova bit će zatvoren nekoliko mjeseci dok se ne saniraju štete.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti