Događaji

Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog

Zadar domaćin konferencije o problemima žena na tržištu rada

Zadar domaćin konferencije o problemima žena na tržištu rada
Metro-portal.hr

U Zadru će se 29. rujna održati regionalna konferencija ''Život u dvije smjene: pomirenje poslovnog i privatnog“ , u sklopu projekta financiranim REC (Rights, Equality and Citizenship) programom Europske komisije koji se bavi ekonomskim osnaživanjem žena.

Nositeljica projekta je Pravobraniteljica za ravnopravnost spolova Republike Hrvatske, partneri na projektu su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu, Udruga Riječi/Prave/Predstave i MAMFORCE (Spona komunikacije), a projekt podržavaju Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta i Ministarstvo poduzetništva i obrta.

Projekt je započeo 1. siječnja 2016. godine i završava s početkom 2018. godine. U tom smo periodu  na inovativan način radili s učeničkom populacijom i koristili kazališnu umjetnost kao alat kojim smo promovirali važnost rodne ravnopravnosti i jednake mogućnosti za djevojke i dječake.

- S projektom smo bili prisutni u cijeloj Hrvatskoj, naše su se predstave izvodile pred publikom i u južnim i u sjevernim dijelovima Hrvatske. U završnoj fazi projekta u rad uključujemo i lokalne zajednice, zbog čega su pred nama regionalne konferencije u Zadru, Rijeci, Osijeku i Zagrebu.

Na jednodnevnim konferencijama će se se dotaknuti problema s kojima se žene susreću na tržištu rada, opterećenosti u privatnoj sferi zbog koje vrlo često trpi karijerni put žene te potencijalnim preduvjetima za pomirenje profesionalnog i obiteljskog života, poručuju organizatori.

PROGRAM KONFERENCIJE

11:00  Pozdravni govori

Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova RH

Božidar Longin, župan Zadarske županije

11:15 Okrugli stol: Redistribucije obaveza u  poslovnom i privatnom životu i preduvjeti za njihovo pomirenje

Višnja Ljubičić, pravobraniteljica za ravnopravnost spolova, uvodno predstavljanje EU-projekta   

doc.dr.sc. Valerija Barada, Odjel za sociologiju, Sveučilište u Zadru, „Feminizacija radnog dana u regionalnom kontekstu“

dr.sc. Višnja Perin, rukovoditeljica Odjela za profesionalno obrazovanje i usmjeravanje, Područni ured Zadar, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Moderatorica: Blanka Čop

12:15  Pauza za kavu

12:30 Seminar: Je li samozapošljavanje i poduzetništvo jedna od prilika za usklađivanje poslovnog i privatnog (prednosti/izazovi)?

Ante Vukašina,  pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Zadarske županije

Elvira Sterle, potpredsjednica Gospodarskog vijeća HGK Županijske komore Zadar

Slavica Miličić, predsjednica Udruge Prospero

Sandra Babac, nositeljica OPG-a

Moderatorica: Blanka Čop

13:30 Radionica: Rodno osjetljive ekonomske politike i rodno budžetiranje

 Voditeljica radionice: Anamarija Tkalčec, CESI


Reci što misliš!