Događaji

volonteri iz pet zemalja

Udruga Argonauta obilježit će Europski dan jezika u Murteru

Udruga Argonauta obilježit će Europski dan jezika u Murteru

Proslavu Europskog dana jezika udruga Argonauta organizirat će uz pomoć volontera koji su mjesec dana u Murteru povodom projekta Suhozidna Ekstravaganca 3. Volonteri iz pet europskih zemalja: Turske, Bugarske, Poljske, Italije i Španjolske predstavit će svoju kulturu s posebnim naglaskom na jezik na sajmu koji će se održati u utorak, 26. rujna 2017. na Trgu Rudina u Murteru od 10 do 14 sati

Ovoga puta, proslava se održati u centru Murtera u vidu sajma, kako bi se svi zainteresirani mogli informirati i priključiti proslavi.

Europski dan jezika promiče učenje stranih jezika diljem Europe, a obilježava se od 2011. godine na inicijativu Vijeća Europe. Glavni cilj Europskog dana jezika je osvještavanje javnosti o važnosti učenja jezika s ciljem povećanja višejezičnosti i međukulturnog razumijevanja, promicanje bogate jezične i kulturne raznolikosti Europe te poticanje cijeloživotnog učenja stranih jezika u školi i izvan nje. Europski dan jezika namijenjen je svim dobnim skupinama, od djece do starijih osoba.

Udruga Argonauta uključena je u proslavu Europskog dana jezika već treću godinu za redom, a događaj je najavljen na službenoj stranici Europskog dana jezika kao i proslave diljem Europe.

Djeca će imati priliku pričati strane jezike sa izvornim govornicima. Sajam će posjetiti djeca OŠ Murterski škoji sa svojim nastavnicima, a sajam će biti otvoren za posjet svim zainteresiranima. Uz kratke jezične lekcije, na sajmu će biti prilike za upoznavanjem i ostalih aspekata kulture ovih pet zemalja- hrana, piće, muzika, ples, odjeća itd.

Uz udrugu Argonauta, organizaciju sajma pomaže Turistička zajednica Općine Murter- Kornati te komunalno poduzeće Murtela d.o.o. 


Reci što misliš!