Događaji

novo s bloga

Todorić: "Ne prijavljujem anonimno"

U objavi pod nazivom "Ne prijavljujem anonimno", Ivica Todorić u utorak na svome blogu tvrdi da ne stoji iza kaznene prijave DORH-u protiv izvanrednog povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i drugih.

"S obzirom na tekst anonimne kaznene prijave koji se danas pojavio u javnosti, decidirano tvrdim da niti ja niti itko od mojih suradnika nije podnio navedenu prijavu niti stoji iza nje", piše Todorić na svome blogu.

Dodaje kako iza svih svojih riječi čvrsto stoji i osobno ih potpisuje te da će tako biti "i s nadolazećim kaznenim prijavama".

Mediji su objavili kako je nepoznata osoba podnijela Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske (DORH) kaznenu prijavu protiv ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade Martine Dalić, vladina povjerenika za Agrokor Ante Ramljaka i drugih osoba povezanih s izvanrednom upravom Agrokora, a u kojoj ih se optužuje za zločinačko udruživanje s namjerom preuzimanja Agrokora, njegove rasprodaje i pribavljanje imovinske koristi. 

"Martina Dalić, Ante Ramljak, Alexander Debelius, Wilheim Hemetsberger, Klaus Requat, Alastair Beveridge, Tin Dolički, Boris Šavorić i Tonči Korunić te NN osoba koje predstavlja Knighthead fond počinili su više kaznenih djela zlouporabe položaja, sve u okviru zločinačkog udruženja", stoji u kaznenoj prijavi koju prenose mediji.

U prijavi se navodi da su navedeni imali namjeru preuzeti Agrokor i njegovom rasprodajom sebi pribaviti protupravnu imovinsku na štetu Republike Hrvatske i njenog gospodarstva.

Anonimna kaznena prijava poslana je na 40-ak adresa, među koji predsjednici Hrvatske, predsjedniku Vlade, predsjedniku Hrvatskog sabora te saborskim zastupnicima, čelnicima stranaka i medijima.

 "Sumnje ili optužbe koje su utemeljene ne bi imale potrebe kukavički se skrivati iza anonimne prijave", komentirali su u utorak iz izvanredne uprave Agrokora informacije o navodnom podizanju anonimne kaznene prijave protiv izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka. 

Trenutačno s izvanrednim povjerenikom rade tri velike međunarodne savjetničke kuće, AlixPartners, Kirkland&Ellis i Houlihan Lokey, zajedno s domaćim savjetnicima i iz ovog tima od preko sto ljudi izdvojeno je nekoliko imena na koje se prijavom punom neistina i objavama na blogu pokušava skrenuti pažnja javnosti, navodi se u komentari izvanredne uprave.


Reci što misliš!