Kultura

Bivši učenici, budući kolege

U ponedjeljak započinje ciklus "Bersa"

U ponedjeljak započinje ciklus

U ponedjeljak, 31. listopada u Svečanoj dvorani Sveučilišta, koncertom Bivši učenici, budući kolege, započinje ciklus Bersa.

Učenici Škole koji su se odlučili za visoko glazbeno obrazovanje, predstavit će se kroz izvedbu djela te pokazati svoj napredak kojeg ostvaruju na muzičkim akademijama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Austriji.

Lucija Paleka, violinistica koja je ove godine upisala Muzičku akademiju u Sarajevu, svirat će uz glasovirsku pratnju Mihovila Buturića, inače studenta orgulja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Violinu će svirati i Ana Ivanov, studentica treće godine na zagrebačkoj Akademiji i to uz pratnju Frančeske Paleke, studentice druge godine muzikologije pri istoj instituciji.

Predstavit će se i Linda Primožić, studentica druge godine gitare u Mostaru, Luka Petričić, student druge godine klavira u Zagrebu i Antonija Šoša, studentica pete godine klavira u Splitu.

Instrumentalne točke oplemenit će svojim nastupima i dvoje mladih pjevača - tenor Luka Šindija student druge godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a koji će pjevati uz glasovirsku pratnju Mihovila Buturića i Angela Katalinić, studentica druge godine pjevanja na Muzičkoj akademiji u Grazu, koja će nastupiti uz glasovirsku pratnju Frančeske Paleke.

Studenti će izvesti djela G. Verdija, F. Liszta, F. Chopina, R. Schumanna, A. Barriosa, P. Tostija i drugih.

 

Ulaz na koncert je slobodan.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.