Kultura

Karlovac

Dodijeljene nagrade Four River Film Festivala

Dodijeljene nagrade Four River Film Festivala

U subotu, 10. rujna, u karlovačkom Zorin domu, dodijeljeno je 18 nagrada te dvije posebne nagrade ‘Pack & Pitch' i ‘Prodigy Camp'

U subotu, 10. rujna, u karlovačkom Zorin domu, dodijeljeno je 18 nagrada te dvije posebne nagrade ‘Pack & Pitch' i ‘Prodigy Camp'.

 

Pobjednike svih kategorija natjecateljskog programa čeka i suradnja s filmskim profesionalkama, Inom Bijelić i Jelenom Modrić s kojima će realizirati srednjemetražni film!

Grand Prix i nagrada publike otišla je u ruke Dominiku Ćoriću i njegovoj ekipi iz MMF School u Bosni i Hercegovini za film ‘Most'.

‘Jedna od najtežih stvari u filmu je nasmijati ljude. Nasmijati ih i to na način da ne izgubiš smisao svega drugog bitnog za film je nevjerojatno rijetka vještina. Pobjednički film ima: savršeno tempirane šale, odličnu kemiju među glumcima, likove koji se ponašaju prirodno i uvjerljivo bez obzira na to kako se vrckavo ponašaju te profesinalnu razinu produkcije. Postići to u ovim godinama na jednom jeziku je postiguće, učiniti to na dva jezika je nešto sasvim posebno!', istaknuo je Joe Stephenson, član stručnog žirija.

Osim pobjednika Revije i Festivala, ove godine imamo dobitnike posebnih nagrada. Troje sretnika dobili su povratne avionske karte za Sjedinjene Američke Države. Rudolf Ravbar iz Kinokluba Karlovac napisao je najbolji scenarij i osvojio stroge mentore Relativity School tijekom Pack & Pitch programa.

Festival i Reviju organiziraju Hrvatski filmski savez i Kinoklub Karlovac, a pokrovitelji su Hrvatski audiovizualni centar, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Grad Karlovac, Županija Karlovačka i Turistička zajednica grada Karlovca, a tehničku podršku daju Gimnazija Karlovac, Zajednica tehničke kulture Karlovac i Zorin dom. Revija i Festival ove su godine trajali od 6. do 10. rujna.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.