Kultura

Najavljujemo

21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival uz svjetlosni spektakl

21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film Festival uz svjetlosni spektakl

U utorak, 6. rujna počinju 21. Filmska revija mladeži i 9. Four River Film festival u Karlovcu! Svečano otvorenje kreće u 21 sat, u Gradskom kazalištu Zorin Dom. Svim ljubiteljima filmske umjetnosti Revija i Festival nude nezaboravno filmsko iskustvo, a posjetitelje očekuju i projekcije na vodenom zidu.

Tako ćemo po prvi put u Karlovcu imati priliku pogledati ovaj svjetlosni spektakl s trodimenzionalnim prikazima!

U 18 sati predstavljamo projekt tandem! Predstavljamo vam bicikl za vožnju u paru, takozvani tandem, djelo mladog Bojana Bige. Iako slijep od svoje druge godine, Bojan je nedavno uspješno dovršio tandem, sastavivši ga uz pomoć oca, od dva stara bicikla i nekih novih dijelova.

Osim predstavljanja bicikla prikazat ćemo i kratki film o Bojanu i procesu rada na tandemu. Naši će gosti biti Bojan i Miomir Rajćević iz Medijsko edukativnog centra.

Poznati voditelj i imitator Luka Bulić vodit će program svečanog otvorenja u 21 sat u Zorin domu, a uz ceremoniju otvaranja održat će se karlovačka premijera filma „Žena zmaj" Ivane Sansević. Film nudi inspirativnu priču o pronalaženju i otkrivanju, priča o svima nama koji često zaboravljamo koliko vrijedimo i koliko možemo, a jedna od junakinja je I nekadašnja volonterka Revije I Festivala - karlovčanka Magdalena. Svečanom otvorenju, prisustvovati će već tradicionalno gradonačelnik grada Karlovca Damir Jelić. Nakon otvorenja, u sklopu glazbenog programa u Papa's Baru čeka grupa 4head.

Filmska revija mladeži festival je filmova koji su napravili srednjoškolci, odnosno mladi u dobi od 14 do 20 godina, a Revija (zajedno s međunarodnom inačicom - Four River Film Festivalom) je ove godine u znaku nezamjenjivog prijevoznog sredstva - bic, bajs, bicikla! S 594 prijavljenih filmova iz cijelog svijeta, 4000 gledatelja i 150 međunarodnih gostiju Revija i Festival su već tradicionalno hit destinacija za srednjoškolski film, a osim uživanja u gledanju filmova, filmoljupci će i provesti 5 nezaboravnih dana i u učenju.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.