Kultura

Nova predstava

Premijera predstave "Tko i što brani" kazališne udruge Igrajmo se

Premijera predstave

Najavljujemo novu premijeru kazališne udruge Igrajmo se Zadar. Riječ je o autorskoj predstavi TKO I ŠTO BRANI, koja će na kazališnim daskama Hrvatskog narodnog kazališta u Zadru oživjeti u četvrtak, 28. travnja 2016. godine, s početkom u 19 sati.

Autorica teksta i redateljica je Lucija Bajlo (Ogledalce 2008., Ćup 2010., Iznad oblaka 2012., Mjesto za dvoje 2013., Moram ti nešto reći 2013., Revolucija 2014., Prijatelju 2015., U sjeni 2015.) koja ovu predstavu s glumcima sve četiri grupe različitog uzrasta uvježbava zadnja tri mjeseca.

Producentica predstave je Matija Šango Šimurina,kostimografkinja Klara Ivanović (modni atelje Carol), scenograf John Čolak, majstor svjetla Ivo Nižić, majstor tona Luka Klečina, a plesnu koreografiju potpisuje Tajana Cvjetković. Vizažistice su učenice Obrtničke škole Gojka Matuline. Plakat je grafički oblikovao Ivan Šarlija, maturant Škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar.

Predstava Tko i što brani poigrava se s publikom na dvije razine. Prva je ona simbolička koja se otkriva u samoj scenografiji (i prije, u naslovu i na plakatu). Dovodi u vezu balone kao nositelje svih snova, želja, maštanja i kišobrane, kao nositelje ideje zabrane -spoticanja, problema ili u krajnjem slučaju, zaštite od drugih. Druga razina je ona tematska koja je, sukladno željama naših glumica i glumaca, o odrastanju.

Tako pratimo djecu od prvog odlaska u školu do odrastanja u mlade ljude spremne za ovaj veliki svijet. U predstavi donosimo niz malih trenutaka, isječaka iz života, onih sitnica koje nam čine život ŽIVOTOM. Predstava je zamišljena kao mozaik, u kojem se slažu životni problemi, izazovi, svakodnevica. Kroz čitavu predstavu spajaju se simbolička i tematska razina.

Glavne zvijezde ove predstave su naše glumice i glumci, njih 87. Podijeljeni su u četiri dobne skupine, kako u svakodnevnom radu Udruge, tako i u predstavi. Svi su nositelji misli, doživljaja i osjećaja svojih vršnjaka i upravo su oni glavna inspiracija za tekst predstave.

Pozivamo Vas još jednom na predstavu TKO I ŠTO BRANI
u HNK Zadar 28. travnja 2016. godine u 19 sati.
Cijena ulaznice: 30,00 kn


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.