Kultura

Pristiglo pet prijava

Pet prijava na ponovljenom natječaju za novog ravnatelja Komedije

Pet prijava na ponovljenom natječaju za novog ravnatelja Komedije

Kako se ističe u priopćenju, zagrebačko Gradsko kazalište Komedija raspisalo je natječaj za ravnateljicu/ravnatelja dana 21. listopada. Rok za prijavu na natječaj bio je 30 dana, a na natječaj je pristiglo ukupno pet koverti

Na ponovljeni natječaj za novog ravnatelja zagrebačkog Gradskog kazališta Komedije pristiglo je ukupno pet prijava, a u novom krugu biranja nasljednika Nike Pavlovića kandidati su Krešimir Batinić, Morana Foretić, Marko Juraga, Adam Končić i Damir Lončar.

Kazališno vijeće u sastavu Ivica Prlender, kao predsjednik, te Dorica Nikolić, Katarina Krpan, Mirta Balog i Ronald Žlabur, kao članovi, koverte su otvorili na sjednici u ponedjeljak 28. studenoga.

"Uvidom u dokumentaciju utvrđeno je da svi kandidati zadovoljavaju propisane uvjete te da su dostavili svu potrebnu dokumentaciju", stoji u priopćenju.

Natječajni postupak je u tijeku te će biti obavljen u zakonskom roku, odnosno, 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Kazališno vijeće svoj će prijedlog za imenovanje ravnateljice/ravnatelja dostaviti Gradskoj skupštini Grada Zagreba, koja donosi rješenje o njegovu imenovanju.

Dugogodišnji ravnatelj kazališta Komedije Niko Pavlović razriješen je u ožujku na sjednici zagrebačke Gradske skupštine s te dužnosti nakon što Kazališno vijeće nije prihvatilo Pavlovićevo financijsko izvješće o poslovanju za 2015. i financijski plan. Kao v.d. ravnatelj postavljen je Adam Končić, te je u svibnju raspisan natječaj za imenovanje novoga ravnatelja toga teatra na zagrebačkom Kaptolu.

Na natječaj su pristigle ukupno tri prijave, i to glumca toga kazališta i trenutnog vršitelja dužnosti ravnatelja GK Komedije Adama Končića, te glumca Komedije Damira Lončara i talijanskog kazališnog redatelja Luce Cortine.

Natječaj je, međutim, poništen, te je raspisan novi.

Krajnji zakonski rok za imenovanje ravnatelja GK Komedije po ponovljenom natječaju je početak 2017. godine.


Reci što misliš!