Kultura

Gledali smo novu predstavu

"Ostavljam te" u HNK Zadar: Brak kao kula od pijeska

Željko Karavida

Što se sve dogodi kada Muž nakon 30 godina braka Ženi kaže "Ostavljam te"? Zanimljiva dramska igra na daskama Hrvatskog narodnog kazališta Zadar!

Alen Liverić i Jasna Ančić - Muž i Žena pred potpunim raspadom 30-godišnjeg braka. U samo jednoj večeri raspala se, kako Žena kaže, njihova Kula od pijeska. Riječ je o novoj predstavi zadarskog kazališta, koja je nastala prema motivima djela "Marriage play" Edwarda Albeeja.

Kako vam ne bi pokvarili dojmove, s obzirom da smo predstavu gledali prije premijere (koja je večeras), nećemo mnogo odati.

Jer ova predstava puna je neočekivanih trenutaka ali i nezaboravna uloga Jasne Ančić.

Znatna razlika u godinama s Alenom Liverićem apsolutno je nevažna - oni se na sceni sjajno zabavljaju i to dopire do publike koja sa zanimanjem prati kako će završiti jedna luda ljubavna priča.

I hoće li se to uopće dogoditi?

Pohvala režiji Matjaža Latina - unio je suvremenost u tekst, nekoliko zanimljivih upliva suvremenih fenomena u dramu, a u predstavi imamo i dovitljiva rješenja s glazbenim točkama.

Žana Bumber i Mimi Zadarski začinili su atmosferu, a mi vam svakako preporučamo da večeras pogledate što se to događa kada Muž uleti u stan poput vjetra i provali rečenicu: OSTAVLJAM TE!


Reci što misliš!