Kultura

dvije humanitarne akcije

Lionsi na božićnom balu prikupljali sredstva za koncertnu dvoranu

Lionsi na božićnom balu prikupljali sredstva za koncertnu dvoranu

Članovi Lions kluba Zadar u dva su dana odradili dvije humanitarne akcije. U petak navečer su priredili svoj tradicionalni humanitarni Božićni bal, a u subotu su se družili sa štićenicima Doma za odgoj djece i mladeži

Božićnim balom završili su četverogodišnju aktivnost vezanu uz obnovu i uređenje koncertne dvorane u Kneževoj palači, započetu na istom takvom balu 2012. godine.

Početna ideja o poticanju svijesti o potrebi obnove i palače i dvorane pretvorila se u niz raznovrsnih aktivnosti kojima su se prikupljala sredstva za tu namjenu. -Ta upornost Lionsa pružala nam je veliku potporu i u nekim trenucima malodušnosti davala snage da nastavimo obavljati zahtjevan posao na obnovi Kneževe palače – kazao je u petak na balu pročelnik Upravnog odjela za EU fondove grada Zadra, Šime Erlić. Obnova Kneževe palače razrušene neprijateljskim granatama koncem 1991. godine došla je svom kraju, a nanovo uređena Koncertna dvorana u njoj već će za koji mjesec umjetnicima i građanima otvoriti svoja vrata.

Zadarski su se Lionsi zbog te činjenice, svjesni doprinosa što su ga dali svojoj lokalnoj zajednici, na balu u petak osjećali ponosno te su se vrlo lijepo proveli, družeći se s prijateljima, ljudima koji im često daju potporu u akcijama.

Posebno dirljivo bilo je u subotu u Domu za odgoj djece i mladeži Zadar. Delegacija Lions kluba Zadar predvođena predsjednikom kluba Tonćom Jerakom posjetila je štićenike tog Doma.

Uz darove koje su donijeli, poželjeli su korisnicima usluga tog zadarskog doma sretne nadolazeće blagdane i uspjeh u daljnjem životu te porazgovarali s nekima od njih i ravnateljicom doma Ljiljanom Šarić. Lions klub Zadar, inače, već tri godine plaća policu životnog osiguranja za dvoje štićenika doma kako bi im, u trenutku kad ga budu morali napustiti, osigurali sredstva za početak novog života.


Reci što misliš!