Kultura

dramska škola za mlade

HNK Zadar: Pogledajte predstavu "Trainspotting 2016." Teatra Dragon

HNK Zadar: Pogledajte predstavu

Polaznici Kazališne škole Dragon teatra za mlade i odrasle, u srijedu 28.12. 2016. godine u 20:00 sati u HNK Zadar, premijerno će izvesti autorsku predstavu "Trainspotting 2016"

Predstava je završni rad prvog semestra pete generacije Kazališne škole Dragon teatra za mlade i odrasle, a nakon naslova koji nastaju prema djelima velikih svjetskih i domaćih autora, predstavljamo autorski rad inspiriran motivima poznatog romana pisca Irwina Welsha  prema kojem nastaje  i kultni  film  "Trainspotting".

Predstava "Trainspotting  2016."  donosi autentične likove i njihove isprepletene i potresne životne priče. Radnja je smještena danas i ovdje i prati razne oblike ovisnosti kroz ključne  događaje u životima  likova i njihovog okruženja, te posljedica koje podnose njihove obitelji i bližnji.

Dragon teatar se  uz sve češći humanitarni rad započinje baviti velikim problemom  ovisnosti s kojima se danas mladi sve češće susreću .

"Zloporaba i ovisnost o drogama u svijetu i kod nas su među vodećim zdravstveno-socijalnim problemima, usprkos neprekidnoj i upornoj borbom protiv tog zla. Ured za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH objavio je svoje najnovije izvješće, u kojem su se ponovo Zadar i Zadarska županija našli na vrhu crne liste problematičnih gradova i regija.

Naime, uz najveći udio opijatskih ovisnika, Zadarska županija prva je i po crnoj stopi registriranih ovisnika na 100.000 stanovnika, a tek nešto malo bolji smo, i to zahvaljujući manjem broju stanovnika, u ostalim negativnim statistikama." (http://www.narodni-list.hr/posts/140725004)

U PREDSTAVI IGRAJU:

Matea Pupovac Skoblar

Evelin Delić

Katarina Golubović

Velimir Kramarić

Monika Grudić

Sniježna Bogeljić

Marin Kramarić

Josip Petričević

REDATELJICA I PEDAGOGINJA: Maja Šimić

KOSTIMOGRAFKINJA: Anita Goreta

POKROVITELJI: GRAD ZADAR, ZADARSKA ŽUPANIJA, MO JAZINE II, MODNA TRGOVINA TIRAMOL

Sav prihod namijenjen je humanitarnoj udruzi "Put Zadar" za bolesne i ljude u potrebi


Reci što misliš!